Geliefd, begeerd, indrukwekkend JURA's meest succesvolle volautomaatmodel is nu toe aan zijn vijfde generatie...
Zoeken in blog
Blogcategorieën
Blogtags
Fotogallerij
Geen aanbevolen afbeeldingen
Geliefd, begeerd, indrukwekkend JURA's meest succesvolle volautomaatmodel is nu toe aan zijn vijfde generatie...
De JURA J10 Twin is dé nieuwe koffiemachine voor liefhebbers van keuze en gemak. Dankzij het innovatieve dubbele...
Volle en luchtig-lichte aroma’s met één druk op de knop De Jura C9 combineert professionele technologie met een...
Ontdek de Revolutie van Cold Brew met de JURA GIGA W10 Echte Cold Brew met één druk op de knop Cold...
JURA C8 en S8: Welke koffiemachine past bij jou? Als je op zoek bent naar een hoogwaardige volautomatische...
Geen aanbevolen afbeeldingen
Het antwoord is waarschijnlijk simpeler dan je zou denken. Normaal gesproken drink je koffie met hooguit een scheutje (koffie)melk. Hierbij is de koffie het belangrijkste ingrediënt. Dit is bij een koffie verkeerd omgekeerd: Het is namelijk melk met koffie, in plaats van koffie met melk. Dat is dus eigenlijk helemaal "verkeerd’’. Toch vinden wij deze koffie helemaal niet zo verkeerd. Veel mensen, en vooral jongeren die beginnen met koffie drinken, moeten wennen aan de bittere smaak van koffie. Voor deze mensen is een koffie verkeerd perfect.
Het perfecte kopje koffie verkeerd bestaat uit slechts twee ingrediënten: zwarte koffie en koemelk. Het belangrijkste zijn de verhoudingen, 1/3e koffie en 2/3e melk. Er hoort dus meer melk dan koffie in je kopje te zitten. De melk die je erin doet is vaak volle melk, maar in ieder geval verse melk. Geen koffiemelk dus! Dat is een koffie verkeerd, oftewel in het Italiaans een Caffé Latte.
Er zijn natuurlijk meer koffie varianten die voor een groot deel uit melk bestaan. Zoals latte macchiatio en cappuccino. Het verschil zijn de verhoudingen maar vooral de ingrediënten. Een koffie verkeerd heeft een basis van een gewone zwarte koffie, terwijl de cappuccino en latte macchiato een shot espresso bevatten. Ook bestaat een koffie verkeerd uit gewone warme melk en de andere koffies uit melkschuim.
1. Zet een kop verse koffie 2. Zorg ondertussen dat je de melk warm maakt 3. Schenk het kopje voor 1/3e vol met de koffie 4. Schenk hierna de warme melk bij de koffie, totdat er 2x zoveel melk als koffie in het kopje zit.
Voor het lekkerste kopje koffie verkeerd raden wij Palombini bonen aan! Die zijn te verkrijgen op onze webshop: https://www.koffie-loods.nl/koffiebonen/?merken=palombini
check_circle
check_circle