De nieuwste JURA J8 en GIGA 10 JURA heeft onlangs de J8 en de JURA Giga 10 geïntroduceerd. JURA staat al jaren bekend...
Blog categories
Zoek in Blog
Blog tags
Photo gallery
No featured images
![]() | Voor 15:00 uur besteld, dezelfde dag verzonden |
![]() | Gratis verzending vanaf 45,- |
![]() | Ruim 150 soorten losse thee |
![]() | Gratis proefzakje bij iedere bestelling thee |
De nieuwste JURA J8 en GIGA 10 JURA heeft onlangs de J8 en de JURA Giga 10 geïntroduceerd. JURA staat al jaren bekend...
Wil jij alles te weten komen over wat nou de beste koffiebonen zijn! Lees dan ons nieuwste blog en we leggen je alles...
Welkom in de wereld van specialty coffee, waar alle koffie een mooi verhaal heeft. En vooral hier het verhaal achter...
De Jura Z10, Een volautomatische koffiemachine die hot en cold drinks bereid. Dit is een van de eerste...
In deze blog vertellen wij u alles over de prachtige Jura ENA 4 en ENA 8!
No featured images
25 mei 2020
We kennen het allemaal, de bruine aanslag die achterblijft in een theekopje of theepot. Heel smakelijk ziet het er niet uit, maar dat betekent niet meteen dat het slechte gevolgen heeft voor de gezondheid. Deze bruine aanslag wordt namelijk veroorzaakt door tannine. Dit wordt ook wel een looistof genoemd. Dit heeft een rustgevende werking op de maag en darmen. Wanneer je een grote hoeveelheid hiervan binnenkrijgt kan dat dus zorgen voor constipatie. Maar bij thee is dat niet het geval. De hoeveelheid tannine is te klein om daar last van te krijgen. Echter komt er wel meer tannine vrij als de thee langer getrokken is.
Het is een optie om de thee-aanslag te verwijderen met citroensap. Je kunt een scheutje citroensap in je kopje doen en er kokend heet water aan toevoegen. Als je dit vervolgens een nachtje laat staan, kun je het er gemakkelijk afboenen. En als je geen zin hebt om een nacht te moeten wachten, kun je een beetje zout op citroenschil doen. Als je vervolgens de bruine thee-aanslag probeert weg te boenen zijn ze als sneeuw voor de zon verdwenen!
Baking soda (of keukenzout) is ook een goede oplossing om jouw theeservies aanslagvrij te maken. Maak je mok eerst een beetje nat en zorg er vervolgens voor dat de bakingsoda alle vlekken goed bedekt. Laat dit even intrekken voor een paar minuten. Als je vervolgens de soda van de randen begint af te boenen, zul je merken dat de vlekken zeer snel verdwenen zijn. Ook kun je wat in je mok doen en hier heet water aan toevoegen. Als je dit een nachtje laat staan, kun je de volgende ochtend de vlekken er makkelijk afboenen. Als je hier ook nog een beetje citroensap aan toevoegt, zul je al helemaal een optimaal resultaat behalen.
Misschien klinkt het niet zo smakelijk, maar schoonmaakazijn kun je ook prima gebruiken om je theeservies aanslagvrij te maken. Dit werkt hetzelfde als de methode met de baking soda. Eerst maak je de mok een beetje nat en vervolgens zorg je ervoor dat er schoonmaakazijn op de vlekken zit. Heel even wachten, en je veegt het er zo af. Als je een beetje water bij de azijn voegt, het een nachtje laat weken en de volgende ochtend het eraf boent is het ook zo verdwenen. Let er alleen wel op bij het gebruik van azijn dat je het servies goed afspoelt voordat je het opnieuw gaat gebruiken. Thee met azijn smaak is namelijk geen echte aanrader.
Er zijn veel oplossingen om van thee-aanslag af te komen, maar is het nou echt nodig? Soms wordt er zelfs beweerd dat het voor een betere thee zorgt. De thee-aanslag zou dan de juiste smaak vasthouden en dit zou telkens verbeterd worden, naarmate de aanslag toeneemt. Of je dit nou gelooft of niet, deze aanslag is dus niet slecht voor je gezondheid. In principe zou je de aanslag dus gewoon kunnen laten zitten. Maar als je toch het servies aanslagvrij wilt hebben voor visite, kun je hierboven lezen hoe je dat het beste kunt aanpakken.
Top authors