Alles over JURA

Het Zwitserse bedrijf JURA is wereldwijd dé specialist op het gebied premium volautomaten. Volautomaten van JURA zijn dan ook een synoniem voor een optimaal koffieresultaat, een eenvoudige bediening en een prachtig design.

Ontdek de producten van JURA

JURA koffiemachines

Een espresso die je met een JURA koffiemachine zet, heeft een extra vol aroma dankzij de speciale P.E.P. zetmethode. Hierbij loopt het water langzamer en in fases door de koffie.

JURA accessoires

Met de JURA accessoires maak je de koffiebeleving compleet. Verwarm je kopjes voor in de kopjesverwarmer, of houd melk op de juiste temperatuur in de speciale melkreservoirs.

JURA onderhoud

De reiniginsmiddelen van JURA zijn precies afgestemd op de onderdelen van de koffiemachines. Zo weet je zeker dat je jouw koffiemachine op de juiste manier onderhoud.

Kom meer te weten over JURA

JURA is wereldwijd dé specialist op het gebied van volautomatische koffiemachines. Het Zwitserse bedrijf staat voor een optimaal koffieresultaat, een eenvoudige bediening en een modern design. Hierbij zijn innovatie, precisie, kwaliteit én service belangrijke waarden die in het DNA van Jura gegrift staan. De volautomaten van JURA onderscheiden zich dan ook van andere merken door de duurzaamheid en de lange levensduur. JURA heeft een eigen Service Factory waar je jouw machine afgeeft voor een volledige onderhoudsbeurt. Onderdelen die op termijn aan slijtage onderhevig zijn worden vervangen. Daarnaast wordt de espressomachine zowel van binnen als van buiten volledig gereinigd.

Recht op fabrieksgarantie via Koffie Loods Nederland

Koffie loods is een geautoriseerde dealer van Jura koffiemachines, zodat jij recht hebt op fabrieksgarantie. Dat wil zeggen dat we de eerste 25 maanden altijd een passende oplossingen vinden, mocht er iets aan de hand zijn met jouw apparaat. Wel zo fijn.

Intuïtieve bediening

Terwijl in een klassieke koffiebar kunst, fingerspitzengefühl en ervaring van de barista zijn vereist, weet bij de volautomaten van JURA een intelligent elektronisch systeem alle processen van de technisch hoogwaardige componenten te arrangeren tot een symfonie van koffiecultuur. 

Zwitserse kernwaarden

Sinds de oprichting in 1931 zijn innovatie, precisie, kwaliteit, betrouwbaarheid, duurzaamheid en service onlosmakelijk verbonden met het DNA van JURA. Als enige merk ter wereld richt het Zwitserse bedrijf zich volledig op premium-volautomaten voor koffiespecialiteiten en heeft het zich daarmee duidelijk als specialist op de markt gepositioneerd. 

Perfecte koffiekwaliteit

Met een koffie-volautomaat van JURA kunt u geheel naar eigen smaak kiezen uit een welhaast onuitputtelijk aantal verse koffiebonen. Door JURA zelf ontwikkelde technologieën halen het beste uit elke melange en branding naar voren.

Ideale temperatuur voor zacht melkschuim

De innovatieve opschuimpijpjes van Jura zorgen, dankzij de technologie voor microschuim, voor heerlijk zacht melkschuim. Je vindt geen grote bellen terug in het melkschuim, want het schuim bestaat juist uit hele fijne poriën. Hierdoor blijft die stevige laag schuim op je cappuccino wel even staan.

Ontdek de voordelen van Smart Connect

Met de JURA Smart Connect bedien je jouw Jura op afstand met je smartphone of tablet. De speciale app J.O.E. stelt zich helemaal in op jouw koffiewensen. Hiermee stelt iedereen in huis zijn eigen koffierecepten samen. Met schuifregelaars pas je de hoeveelheid koffie, de hoeveelheid melk of de koffiesterkte aan naar jouw voorkeur. Je favoriete koffiespecialiteiten geeft je vervolgens een naam én afbeelding naar keuze. De app begeleidt je ook tijdens het reinigen en geeft stap voor stap aan wat er moet gebeuren om jouw machine in topconditie te houden.

Deze 4 technologiën maken een JURA speciaal

Het melksysteem

Koffiespecialiteiten als cappuccino, latte macchiato en andere specialiteiten worden verfijnd met melk of melkschuim. De innovatieve melkpijpjes van JURA bereiden dankzij de revolutionaire technologie voor microschuim luchtig melkschuim met fijne poriën en een lang aanhoudende consistentie of verwarmen de melk gewoon tot de gewenste temperatuur.

De Product Recognising Grinder (P.R.G.)

Om optimaal maalgoed voor elke afzonderlijke specialiteit te garanderen hebben de ingenieurs van JURA de Product Recognising Grinder (P.R.G.) ontwikkeld. Via de elektronische besturing stelt de precisiemolen zichzelf binnen fracties van seconden individueel in op de vooraf gedefinieerde maalgraad – veel sneller dan met de hand mogelijk is. Het spectrum ervan loopt uiteen van zeer fijn voor korte klassiekers tot zeer grof voor extra lange specialiteiten.

Het Intelligent Water System (I.W.S.) met de CLARIS Smart-filterpatroon

Koffie bestaat voor ruim 98% uit water. Vers, koud water is dan ook onontbeerlijk om een perfect koffieresultaat te behalen. Bij het verwarmen van water zet zich de kalk af die in het water zit. JURA biedt met de CLARIS-filterpatroon een intelligente oplossing:

  • Deze beschermt het apparaat tegen kalkafzettingen en verlengt de levensduur ervan.
  • Het apparaat hoeft niet te worden ontkalkt.
  • Zo wordt een gelijkmatig hoge kwaliteit van het water, en dus ook van de koffie, gewaarborgd.
  • Het Intelligent Water System (I.W.S.) herkent automatisch of een filter is geplaatst.

Zo werkt een volautomaat van JURA

Met één druk op de knop de perfecte koffiespecialiteit – vers gemalen, niet uit capsules. Maar wat gebeurt tijdens de bereiding van de koffiespecialiteit? Volg de koffiebereiding met een blik in de binnenkant van een JURA volautomaat: van het vers malen, het zetten tot en met het resultaat in het kopje. En krijg zo inzicht in het complexe samenspel van technologieën die voor het sublieme kopje koffie zorgen.