Filters
Thee soort
Prijs

Zoethout thee

Zoethout thee is cafeïnevrij en staat bekend om zijn geneeskrachtige werking. Het wordt vaak gebruikt bij hoest, verkoudheid, keelpijn en virussen. Het zorgt voor een natuurlijke verzorging van je luchtwegen, keel en maagwand. Lees meer Lees minder

Meer informatie over zoethout thee

Zoethout thee is cafeïnevrij en staat bekend om zijn geneeskrachtige werking. Het wordt vaak gebruikt bij hoest, verkoudheid, keelpijn en virussen. Het zorgt voor een natuurlijke verzorging van je luchtwegen, keel en maagwand. De thee bevat de stof glycyrrhizine, een natuurlijke smaakstof die vijftig keer zoeter is dan kristalsuiker. Deze stof zit ook in sommige dropsoorten. Wij bieden een ruim assortiment aan zoethout theeën aan, zoals een pure zoethout thee, en een thee met venkel en zoethout. 

Oorsprong

Zoethout is een adoptogeen kruid. Dit wil zeggen dat het je lichaam helpt om verhoogde niveaus van stress het hoofd te bieden. Zoethout groeit voornamelijk in Amerika maar is oorspronkelijk afkomstig uit Europa en Azië. Historisch gezien werd het kruid gebruikt in de geneeskunst. Vanaf de 20e eeuw werd zoethout vanwege de zoete smaak voornamelijk ingezet in de productie van snoepgoed zoals drop. Zoethout is niet alleen ontzettend lekker maar ook nog eens heel gezond. 

Kenmerken 

Zoethout is familie van de erwt. Met zoethout worden korte stukjes van de wortelstok van de plant Glycyrrhiza glabra aangeduid. De losse thee bevat geen cafeïne waardoor je ook 's avonds een kopje kunt drinken en kunt genieten van de heerlijke natuurlijke zoete smaak. Zowel op een zomerse als winterse dag kan de thee gedronken worden. Je beperkt je het best tot 1-2 koppen thee per dag. Zoethout kan namelijk bloeddrukverhogend werken. 

Gezondheidsvoordelen van zoethout thee

Zoethout wordt in de Chinese geneeskunde al eeuwenlang gebruikt vanwege de ontstekingsremmende werking bij condities aan de luchtwegen, spijsverteringsproblemen en vruchtbaarheidsproblemen bij vrouwen. Ook in oude Griekse en Romeinse geschriften wordt hier over geschreven. Zoethout lijkt daarnaast een stress verlagende werking te hebben, omdat het ervoor zorgt dat je lichaam efficiënter met het stresshormoon cortisol omgaat. Let wel op met het drinken van de thee als je een hoge bloeddruk hebt: zoethout kan de bloeddruk verhogen. Als je een lage bloeddruk hebt kan het juist een voordeel zijn. Door het verhogen van je bloeddruk krijg je bijvoorbeeld minder snel vlekken voor je ogen als je te snel bent opgestaan. Bij een hoge bloeddruk kun je je het best beperken tot 1 a 2 koppen thee per dag.