Witte Thee Kopen? | Ruim 150 Soorten Losse Thee!

Witte thee

Witte thee kopen? De thee is licht van kleur en heeft een zacht fluwelen delicate smaak. Voor de mooiste soorten worden alleen de jongste theeknoppen van de struik geplukt. Op de knoppen groeit een witte dons, waar de thee zijn naam aan te danken heeft. Ontdek hieronder ons heerlijke assortiment…

Witte thee

Oorsprong

Witte thee komt oorspronkelijk uit de Chinese provincie Fuijan maar tegenwoordig ook in andere delen van de wereld geproduceerd. De oplage is beperkt mede doordat het oogstproces handmatig plaatsvindt in de allereerste weken van de lente. Er worden twee specifieke cultivars van de Camelia Sinensis plant voor gebruikt, het Da-Bai type en het Zhen He type. De Da Bai heeft rijkere en meer talrijke knoppen dan het Zhen type.

Is witte thee gezond?

Doordat witte thee nauwelijks bewerkt is, zit ze vol met prachtige antioxidanten en dus polyfenolen. Polyfenolen of pfenolen verlagen het niveau van slecht cholesterol en vetten in het bloed waardoor het risico op hart en vaatziekten wordt verminderd. Gezondheidsbladen schrijven over een preventief effect op bepaalde tumoren, een remmend effect in relatie tot nicotine en het  verlagen de bloeddruk. Dit geldt overigens ook voor groene en halfgeoxideerde theesoorten.

Zetten en bewaren

Witte thee kun je het beste zetten op maximaal 80 graden. De meningen hierover zijn nog wel eens verdeeld maar bij een hogere temperatuur zul je eerder een bittere smaken krijgen dan bij een lagere temperatuur. De thee moet wel even de tijd krijgen om goed te trekken. Wij raden aan om een goede afsluitbare theepot te gebruiken zodat de thee niet afkoelt. Voor het bewaren raden wij aan om goed hersluitbare blikjes te gebruiken. U kunt de theepotten en theeblikken vinden in onze webstore.

Soorten

Alle theesoorten komen van oorsprong van dezelfde plant, 'de Camellia Sinensis'. Er zijn verschillende manieren die uiteindelijk de perfecte smaak creëert, hieronder een opsomming welke van essentieel belang zijn:

  • Herkomst

  • Plukmethode

  • Klimaat en plukseizoen

  • De manier waarop de thee wordt verwerkt

Witte thee kopen

Wij verkopen verschillende exclusieve witte theesoorten. Onze Pai-Mu-Tan is een prachtige heel blad variant, licht gerold en afkomstig uit de Chinese provincie Fujian. Onze Silver Needle is onze meest exclusieve variant. Dit is een thee van alleen de eerste jonge knoppen van de Camelia Sinensis plant. Wij hebben ook aromatische thee zoals onze Secret Moon. Secret Moon is een prachtige Pai-Mu-Tan verrijkt met rode roos en een hint van kaneel.