Venkelthee Kopen? | Ruim 150 Soorten Losse Thee!

Venkelthee

Heerlijke venkelthee kopen? Wij hebben de twee lekkerste soorten alvast voor je geselecteerd. Dit is de pure venkelthee (verkrijgbaar in 250 of 1000 gram) en de variant gemengd met zoethout (verkrijgbaar in 75, 150 en 1000 gram).

Venkelthee

Meer informatie over Venkelthee

Venkel (Foeniculum vulgare) is een plant uit de schermbloemenfamilie. De draadvormige vertakkingen van de bladeren gebruikt men als kruid en de zaden als specerijen. De venkelknol, die wij kennen als groente en in verschillende gerechten gebruiken, is familie van de venkelplant (Foeniculum vulgare Azoricumgroep). Zowel de venkelplant als de venkelknol hebben een typische anijssmaak.

Oorsprong 

Venkel is oorspronkelijk afkomstig uit Azië en het Middellandse Zeegebied. Vroeger kauwde men op venkelzaden om het hongergevoel te onderdrukken of om een frisse mond te krijgen. De plant werd via de middeleeuwse handelsroutes naar de rest van Europa gebracht. Een misverstand is dat venkelthee van de venkelknol gemaakt wordt. Dit is echter niet zo, aangezien de thee van de zaden van de plant gemaakt worden. Men maakt thee van verpletterde of volwassen gemalen zaden. De zaden bevatten belangrijke oliën. Ze hebben een sterke anijssmaak. Venkel thee zal dus steeds een dropsmaak hebben. Het zorgt voor een frisse mond. Wist je dat ze zelfs venkelzaden in tandpasta verwerken als mondverfrissers? 

Gezondheid 

De venkelzaden bevatten belangrijke oliën: anethol, fechone en estragol. Deze oliën hebben een krampstillende werking, anti-inflammatie effect en antibacteriële eigenschappen. Ook versterkt venkelthee de botten. 

Daarom is venkelthee goed voor verschillende kwalen. Denk maar aan: 

Darmklachten (winderigheid, krampen…)
- Maagpijn
- Misselijkheid
- Buikkrampen bij ongeboren kinderen (gebruik geen grote hoeveelheden en raadpleeg uw arts!)
- Tandvleesontstekingen (gebruik de thee als mondspoeling)
- Hardnekkige hoest
- Artrose 

Venkelthee en darmklachten

De aromatische oliën uit de venkelzaden stimuleren de spijsvertering. Ze helpen om gas uit een opgeblazen maag-darmkanaal te verwijderen. Hierdoor verlicht de spijsvertering en zal pijn en ontsteking verminderen. Zware maaltijd gehad? Dan is venkelthee in combinatie met kamillethee zeker een aanrader.