Tisane Thee Kopen? | Heerlijke Losse Thee!

Tisane thee

Tisane is het officiële woord voor kruidenaftreksels in water. De warme drank wordt namelijk niet gemaakt van theestruikbladeren waardoor het strikt gezien geen thee is. De gezonde stoffen uit de kruiden en specerijen in de Tisane thee worden opgenomen in het theewater, waardoor de thee niet alleen heerlijk smaakt, maar ook medicinale eigenschappen heeft. Tisane thee kopen? Bekijk hieronder ons heerlijke assortiment.

Tisane Memory

Prijs € 7,95 € 7,75 U bespaart 2 %
Op voorraad
Heerlijk thee met veel verschillende natuurlijke smaken. mate, sinaasappelschil, kaneel, kruidnagel, roze peper, natuurlijke smaken, smaak,...

Tisane thee

De voordelen van Tisane Thee

In Tisane thee komt geen theïne voor waardoor je gerust 's avonds voor het slapengaan nog een kopje van de warme kruideninfusie kunt drinken. Tisane komt voor in veel verschillende uitvoeringen doordat het uit verschillende samengestelde kruiden bestaat. Kun je wel wat energie gebruiken? Dan kun je kiezen voor een van onze enerverende blends zoals de rooibos energy thee met tisane. Kruidenthee met kamille en citroengras helpen als je last hebt van buikkrampen. Een tisane blend met gember helpt onder andere tegen misselijkheid en stimuleert je spijsvertering. Je kunt eindeloos experimenteren met smaken en tegelijkertijd je lichaam en geest een boost geven. 

Afslanken

Tisane bestaat uit kruiden waar geen suiker, alcohol of andere conserveringsmiddelen aan toegevoegd zijn. Je kunt de thee dus de hele dag door drinken waardoor je goed gehydrateerd blijft. Ook zorgen bepaalde ingrediënten, zoals gember en munt, er voor dat je minder last hebt van een hongergevoel. Tisane is dus een ideale aanvulling op ieder dieet. 

Tisane thee zetten

Omdat kruideninfusies afwijken van andere thee-soorten is ook de bereidingswijze anders. Thee wordt vaak gezet bij een watertemperatuur tussen de 60°C tot 85°C. Als je water te koud is komt er bijna geen smaak vrij terwijl te heet water er voor zorgt dat de thee bitter wordt en smaaknuances verloren gaan. Kruidentheeën smaken echter het lekkers als het water kookt of bijna kookt, bij een temperatuur tussen de 95°C en 100°C. Je laat de thee vervolgens nog een redelijke tijd trekken, tussen de 5 en 7 minuten. Deze tijd is nodig om stoffen uit de kruiden op te nemen in het water en te zorgen voor een volle smaak. De Tisane kan eenmalig gebruikt worden, omdat na de eerste trekking alle smaak is opgenomen in het theewater.