Thee Soorten | De beste kwaliteit Thee voor jou! La  Via Del Te

Thee soorten

Elke theesoort heeft een eigen geschiedenis en kenmerkt zich door een unieke smaak. Thee kan je 's ochtends, 's middags en 's avonds drinken als een moment van ontspanning. Daarbij heeft het regelmatig drinken van thee een gezondheidsbevorderende werking.

Marrakech Mint Thee

Prijs Vanaf: € 3,39 € 2,49 U bespaart 26 %
Op voorraad
Traditionele mix van Chinese groene thee en muntblad, met de zoete en onmiskenbare geur van Marokkaanse munt. Een thee voor reizigers.

Thee Soorten

Assortiment

Het assortiment van La Via del Tè biedt een grote keuze aan in diverse thee soorten. La Via Del Tè biedt de volgende thee soorten aan: Groene thee, Rooibos thee, Witte thee, Zwarte thee, Earl Grey thee, Pu Erh thee, kruidenthee, infusiethee, Oolong thee, Jasmijn thee, Chai thee, Zoethout thee, Bosvruchten thee, Gember thee, Citroen thee, Biologische thee, Tisane thee, Venkelthee, en Marrokaanse thee. Per theesoort zijn er meerdere typen beschikbaar, zo zijn er zeven verschillende typen Witte thee beschikbaar.

Waarom thee van La Via del Tè?

La Via del Tè is een Italiaans bedrijf met veel specialistische kennis van thee. In totaal bieden de winkels van La Via del Tè 250 verschillende typen thee aan. La Via del Tè heeft winkels in de Italiaanse steden Florence, Rome, Turijn en Milaan. De hoge kwaliteit van de thee, de elegante uitstraling van de theeverpakkingen, en de mogelijkheid om zelf de kleur van het theeblik uit te kiezen en te vullen met een theesoort naar keuze, zijn enkele voorbeelden van het succesvolle en unieke concept van La Via del Tè.

Oorsprong van thee

Thee komt oorspronkelijk uit China waar het is ontdekt door een legende die begonnen is met het in heet water indompelen van theebladeren. In het Chinese dialect van Fujian staat thee bekend als 'tê'. Hiervan zijn onder andere de Nederlandse benaming 'thee' en de Engelse benaming 'tea' afgeleid. Pas in de 18e eeuw kreeg thee in Nederland bekendheid wanneer het als onderdeel van de import van de VOC in de winkels verkrijgbaar werd.

Gezondheidsvoordelen van theesoorten

De gezondheidsvoordelen van thee: 

  • Thee bevat antioxidanten die de vorming van kankercellen tegen gaan.

  • Thee bevat stoffen die een verlagende werking hebben op de bloeddruk.

  • Thee bevat net als de meeste tandpastasoorten 'fluoride' die de tanden gezond houden door het tegengaan van tandbederf.

  • Thee verkleint het risico op Diabetes Mellitus type 2.

  • Thee verkleint de kans op het krijgen van een beroerte.

Leuke weetjes over thee

  • Eén kop thee bevat gemiddeld 30 mg cafeïne.

  • In Azië vormt thee in sommige gebieden een geldig betaalmiddel.

  • Pur-Erh thee kent een houdbaarheid van meer dan 50 jaar.

  • In China heet zwarte thee door de rode kleur geen zwarte, maar rode thee.

Download ook onze brochure (PDF)