Filters
Thee soort

Land
Prijs

Rooibos thee

Geniet ook van onze heerlijke rooibos Thee! De eeuwenoude rooibos thee bevat geen cafeïne en bijna geen tannine. De tannines zorgen voor een bittere smaak in theeën. Wel zitten er in deze theesoort antioxidanten onder andere vitamine C, ijzer en calcium. Daarnaast heeft het een ontspannende werking, ideaal dus voor het slapen gaan. Lees meer Lees minder

Meer informatie over Rooibos thee

De Rooibos, uitgesproken als "Roy-boss", heeft niets te maken met de Camelia Sinensis (de plant waarvan thee wordt gemaakt). Deze soort is namelijk ontstaan tijdens de verweking van een naaldachtige struik, de Asphalatus Linearis. Deze struik groeit in de Cederbergen, een gebied in Zuid-Afrika. Daarnaast kan het helpen bij verschillende klachten zoals: darmklachten, huidproblemen en geeft verlichting bij irritaties en jeuk.
Wij bieden een ruim assortiment Rooibos theeën aan, namelijk; energy, biologisch, karamel, gepofte kastanje en nog veel meer smaken en aroma`s. 

Kenmerken 

De Rooibos is een peulvrucht die eruit ziet als een struik met heldergroene bladeren, dunne rode stelen en kleine gele bloemen. Tijdens de verwerking in de oxidatiefase worden de bladeren mahonie-gekleurd, wat de reden is dat de plant bekend staat als Rooibos (in de Afrikaanse "rode struik") en de drank als "rode thee". Rooibos thee bevat geen cafeïne, en is daarom geschikt om de hele dag door geconsumeerd te worden. De zachte, en van nature zoete smaak maakt deze thee echt uniek. Deze thee kan bij zowel warm, als koud weer gedronken worden en is extra lekker met wat honing en een wolk van melk.

Rooibos thee gezond?

Verder wordt Rooibos door medisch onderzoek en traditionele geneeskunde aangeduid als een drank met gunstige eigenschappen. Recente onderzoeken tonen aan dat Rooibos verschillende soorten flavonoïden bevat, waaronder quercetine, luteïne en rutine. Met een krachtige anti-oxidantenwerking is de rooibos in staat om vrije radicalen te bestrijden, verantwoordelijk voor cellulaire veroudering. Traditioneel wordt Rooibos gebruikt door Zuid-Afrikaanse moeders om de koliek van baby's te kalmeren. Het lijkt er dus op dat de Rooibos ook een kalmerende werking heeft. 

Soorten Rooibos 

Wij van de Thee Loods bieden een ruim scala producten van Rooibos thee aan, namelijk de energy, rooibos met caramel smaak en de verfrissende rooibos gember citroen. 

Bewaren

Als je losse thee in een zakje bewaard, dan bestaat er de kans dat de thee zijn geur en smaak verliest. Je doet er dus verstandig aan om deze te bewaren in een bewaarblik. Bekijk daarom ook ons prachtige assortiment aan theeblikken voor losse thee...