Pu erh Thee Kopen? | Losse Thee | Heerlijke smaken!

Pu Erh thee

We bieden een tweetal speciaal geselecteerde en bijzonder delicieuze varianten losse Pu Erh thee aan. Door het speciale rijpingsproces heeft de thee een prachtig donkerrode kleur en een verrassend volle aardse smaak. Absolute topper is de King of Pu Erh, een losse thee vol zichtbaar pure knopjes en blaadjes die met alle liefde zijn gedroogd. De thee heeft een zeer voortreffelijke kwaliteit en een heerlijk krachtige smaak.

Pu Erh thee

Meer informatie over Pu Erh Thee

Pu Erh is een bijzondere en delicate thee die al eeuwenlang populair is in zijn land van herkomst en ook ver daarbuiten. Hij wordt gewonnen van een van de oudst bekende theeplanten in China. Pu Erh is geliefd om zijn heerlijke zachte en volle smaak die toegedicht wordt aan het uitzonderlijke fermentatie- of rijpingsproces dat de thee ondergaat. Daarnaast is de thee rijk aan anti-oxidanten en staat hij bekend als vetverbrander. Een thee om jezelf en je gasten zalig mee te verwennen.

Voordelen van de thee 

Pu Erh dankt zijn rode kleur en verfijnde maar robuuste smaak aan het bewerkelijke biologische rijpingsproces dat de thee ondergaat. Vroeger duurde dit proces minstens vijf jaar. Eind jaren 60 werd een manier bedacht om de fermentatie te versnellen, zodat de thee als het ware al na enkele maanden op dronk is. Voor deze thee geldt echter nog steeds hoe ouder, hoe hoger de waarde. De meest kostbare thee is tientallen jaren gerijpt, het aroma en de smaak nemen met de tijd alleen maar toe. Dankzij de bijzondere kwaliteit van deze ambachtelijk gedroogde blaadjes, wordt de smaak van de thee niet bitter. Van de rijpe soort kun je bovendien meerdere keren thee trekken.

Oorsprong 

De authentieke Pu Erh thee komt uit China en zijn geschiedenis begint al in de Han-dynastie. Al meer dan 1700 jaar drinkt de lokale bevolking er dagelijks deze pure en weldadige thee. De eerste Pu Erh groeide in de provincie Yunnan rondom de stad Pu'er. Door het voor deze thee perfecte klimaat in Yunnan, groeien hier de mooiste, eeuwenoude theebomen. Het is dan ook een van de oudste theesoorten ter wereld, die als groene en als zwarte thee gewonnen wordt. Men ziet Pu Erh thee als een zeer waardevol product in China. Hij wordt veelal verkocht als losse thee of soms als hele fijne gemalen thee.

Theesoort en gezondheid 

Chinezen zien Pu Erh als helend en middel tegen vele gezondheidsklachten. De thee staat bekend om zijn weldadige eigenschappen voor lichaam en geest. Al in de 18e eeuw dachten Chinese artsen dat de thee kon zorgen voor een gezonder en langer leven. Tegenwoordig staat de thee vooral bekend om zijn invloed op de stofwisseling, die tot vetverbranding kan leiden. Veel mensen drinken de thee om gewicht te verliezen en de cholesterol te verlagen.

Bewaren

Om voor langere tijd optimaal van je thee te kunnen genieten, is het belangrijk om je kostbare blaadjes goed afgesloten en donker te bewaren. De theeblikken van La Via del Tè beschermen je thee op alle mogelijke manieren.