Filters
Thee soort
Land
Prijs

Oolong thee

Oolong thee is een traditionele Chinese theesoort, en een van de beste soorten die er bestaan. Het proces is bijna vergelijkbaar met dat van de zwarte theesoorten, met wat er bij Oolong thee gebeurt is dat het fermentatieproces korter is. Oolong groeit voornamelijk in het noorden van Taipei, de kwaliteit van de thee heeft ook te maken met de kwaliteit van de bodem en het klimaat. De teelt en productie worden elders gedaan, maar nergens ter wereld wordt deze kwaliteit geproduceerd. Lees meer Lees minder

Het verwerkingsproces bepaalt uiteindelijk of de thee een zwarte, groene of een Oolong thee wordt.

Gezondheidsvoordelen Oolong thee

Vind u Oolong thee ook zo lekker? Dan geniet u niet alleen van de heerlijke smaken, maar u profiteert ook nog eens van de vele gezondheidsvoordelen. Zo draagt deze thee bijvoorbeeld bij aan een goede werking van hart en bloedvaten voornamelijk, omdat er erg veel mineralen inzitten waaronder calcium, magnesium en kalium. Deze mineralen zijn dan ook goed voor de ontkalking van het bloed.

Gewichtsverlies

Daarnaast kan Oolong thee ook een positief effect hebben op uw lichaamsgewicht. Zo kan deze thee helpen om gewicht te verliezen of om op gewicht te blijven. Het is namelijk zo dat Oolong thee lichaamsvet vermindert. Het is echter geen wondermiddel waardoor de kilo’s ervan zullen vliegen, zie het meer als een waardevolle toevoeging aan uw dieet. 

Onze klanten beoordelen ons gemiddeld met een: 9,3/10
Bekijk alle 6 beoordelingen