Filters
Thee soort
Land
Prijs

Matcha thee

Matcha groene thee: is een zeer fijne poedergroene thee die uniek is in de wereld; Het is al eeuwenlang geproduceerd en gebruikt in Japan, waar het werd geïntroduceerd door boeddhistische monniken als een gezonde drank voor lichaam en geest. Hoe hoger de mate van Matcha, hoe meer tedere apicale knoppen worden gebruikt, hoe intenser de felgroene kleur, hoe beter de opbrengst en de smaak is zachter en zachter. Matcha is echter veel meer dan een thee. Het is een innovatief product voor Food & Beverage, een verfijnd en veelzijdig ingrediënt, bekend en gewaardeerd door chef-koks, banketbakkers, ijsmakers en barmannen. Lees meer Lees minder

Matcha thee

Om alleen de zachtste en groenste knoppen te gebruiken, worden de Matcha-theegewassen ongeveer een maand in de schaduw gesteld voordat ze worden geoogst. De oogst wordt begin mei met de hand gedaan. De knoppen en theebladeren worden onderworpen aan de inwerking van stoom aan de natuurlijke oxidatie, vervolgens gedroogd en gekoeld aan het einde van deze fase het ruwe product Aracha genoemd. Het onbewerkte product wordt machinaal gesneden en de stengels, stelen en elk oud blad wordt verwijderd.

De Tencha

De Tencha wordt uiteindelijk Matcha. Het wordt gemalen met stenen molenstenen, vakkundig met de hand gemaakt, om een ​​ontastbaar theepoeder te verkrijgen. Na kwaliteitscontrole wordt de Matcha onmiddellijk verpakt en verzonden. In tegenstelling tot alle andere soorten thee, de Matcha wordt gedronken in de vorm van fijne thee blad poeder gemengd met warm water in een grote keramische cup - de traditionele cha-wan, met de cha, zintuiglijke klopper gesneden bamboe met de hand, om de zogeheten "jade-schuim" te verkrijgen.

Bij het drinken van Matcha thee neem je alle gezonde componenten van thee (vitamines, polyfenolen, cafeïne, mineralen). Matcha is een onvergelijkbare bondgenoot van gezondheid en we kunnen het echt beschouwen als "groene thee met superkrachten"

Matcha thee kopen?

Download ook dit heerlijke Matcha thee recept (PDF)

Onze klanten beoordelen ons gemiddeld met een: 9,3/10
Bekijk alle 10 beoordelingen