Matcha Thee Kopen | Ontdek ons heerlijke assortiment

Matcha thee

Matcha thee is een zeer fijne groene poeder die uniek is in de wereld. Het wordt al eeuwenlang geproduceerd en gebruikt. De monniken introduceerden het als een gezonde drank voor lichaam en geest.

Wat is matcha thee?

Matcha thee is een zeer zeldzame verfijnde Japanse groene thee. Het is eeuwen geleden geïntroduceerd door monniken als een gezonde drank voor lichaam en geest. In die tijd was het een voorrecht om dit te drinken en werd dat alleen gedaan door edelen en samoerai's. Hedendaags hangt het drinken ervan niet meer af van status en kan het door iedereen gedronken worden. 

Hoe hoger de mate van Matcha, des te beter de kwaliteit van het drankje. Om een hoge mate te creëren worden veel tedere apicale knoppen gebruikt. Des te meer knoppen er worden gebruikt, hoe intenser de felgroene kleur wordt. Een felgroene kleur zorgt voor een betere opbrengst, ook zorgt het dat de smaak zachter en zachter wordt. 

Oogsten

Om alleen de zachtste en groenste knoppen te gebruiken, worden de Matcha-theegewassen ongeveer een maand in de schaduw gesteld voordat ze worden geoogst. De oogst wordt begin mei met de hand gedaan. De knoppen en bladeren worden onderworpen aan de inwerking van stoom aan de natuurlijke oxidatie. Vervolgens worden ze gedroogd en gekoeld. Aan het einde van deze fase wordt het ruwe product 'Aracha' genoemd. Het onbewerkte product wordt machinaal gesneden en de stengels, stelen en elk oud blad wordt verwijderd.

De Tencha

matcha thee

De kwaliteit van de Matcha thee hangt af van de Techa, dit is het basisproduct. De Tencha wordt uiteindelijk Matcha. Het wordt gemalen met stenen molenstenen. Dit wordt met de hand gedaan, om zo een ​​ontastbaar poeder te verkrijgen. Na de kwaliteitscontrole wordt deze onmiddellijk verpakt en verzonden. In tegenstelling tot alle andere soorten, wordt deze thee gedronken in een grote keramische cup (traditionele cha-wan). Het fijne poeder wordt gemengd met warm water. Vervolgens wordt de 'cha' (klopper gemaakt van bamboe) gebruikt om 'jade-schuim' te verkrijgen.

Bij het drinken van Matcha thee neem je alle gezonde componenten (vitamines, polyfenolen, cafeïne, mineralen) tot je. Matcha is een onvergelijkbare bondgenoot van gezondheid en we kunnen het echt beschouwen als "groene thee met superkrachten"

Matcha thee kopen?

Download ook dit heerlijke Matcha thee recept (PDF)