Filters
Thee soort
Land
Prijs

Witte thee

Witte thee kopen? De thee is licht van kleur en heeft een zacht fluwelen delicate smaak. Voor de mooiste soorten worden alleen de jongste theeknoppen van de struik geplukt. Op de knoppen groeit een witte dons, waar de thee zijn naam aan te danken heeft. Ontdek hieronder ons heerlijke assortiment… Lees meer Lees minder

Witte thee wordt direct na de pluk in de zon gedroogd op grote bamboematten. De bladeren zullen snel verwelken al kan hierbij wel een kleine oxidatie plaatsvinden zoals we bij zwarte thee gewend zijn. De oxidatie is echter vele malen lichter. Dit geeft de thee een heel klein zoetje met zich mee.

Oorsprong

Witte thee komt oorspronkelijk uit de Chinese provincie Fuijan maar tegenwoordig ook in andere delen van de wereld geproduceerd. De oplage is beperkt mede doordat het oogstproces handmatig plaatsvindt in de allereerste weken van de lente. Er worden twee specifieke cultivars van de Camelia Sinensis plant voor gebruikt, het Da-Bai type en het Zhen He type waarvan de thee van de Da Bai rijkere en meer talrijke knoppen geeft dan struiken van het Zhen type.

Witte thee gezond?

Doordat witte thee nauwelijks bewerkt is, zit ze vol met prachtige antioxidanten en dus polyfenolen. Polyfenolen of pfenolen verlagen het niveau van slecht cholesterol en vetten in het bloed waardoor het risico op hart en vaatziekten wordt verminderd. Gezondheidsbladen schrijven over een preventief effect op bepaalde tumoren, een remmend effect in relatie tot nicotine, het  verlagen de bloeddruk, verlagen van glucose na de maaltijd, antimicrobieel effect op streptokokken en een kalmerende werking op het slijmvlies van maag en darm. Dit geldt overigens ook voor groene en halfgeoxideerde theesoorten.

Zetten en bewaren

Witte thee kun je het beste zetten op maximaal 80 graden. De meningen hierover zijn nog wel eens verdeeld maar bij een hogere temperatuur zul je eerder een bittere smaken krijgen dan bij een lagere temperatuur. De thee moet wel even de tijd krijgen om goed te trekken. Bij de Thee-loods raden wij aan om een goede afsluitbare theepot te gebruiken zodat de thee niet afkoelt. Voor het bewaren van deze thee, raden wij om goed hersluitbare blikjes te gebruiken. U kunt de theepotten en theeblikken vinden in onze webstore.

Witte thee soorten

Alle theesoorten komen van oorsprong van dezelfde plant, 'de Camellia Sinensis'. Er zijn verschillende manieren die uiteindelijk de perfecte smaak creëert, hieronder een opsomming welke van essentieel belang zijn:

  • Herkomst (uit welk land komt de thee).
  • Plukmethode
  • Klimaat en plukseizoen
  • De manier waarop de thee wordt verwerkt bepaalt dan ook de uiteindelijke theesoort, groene thee of zwarte thee..

Witte thee kopen

Bij de theeloods verkopen we verschillende exclusieve witte theesoorten. Onze Pai-Mu-Tan is een prachtige heel blad variant, licht gerold en afkomstig uit de Chinese provincie Fujian. Onze Silver Needle is onze meest exclusieve thee, dit is een thee van alleen de eerste jonge knoppen van de Camelia Sinensis plant. Voor witte thee worden speciale cultivars van deze plant gebruikt. Wij hebben ook aromatische thee zoals onze Secret Moon. Secret Moon is een prachtige Pai-Mu-Tan verrijkt met rode roos en een hint van kaneel. Een momentje voor jezelf wordt heel bijzonder met deze uiterst delicate zachte thee.

Onze klanten beoordelen ons gemiddeld met een: 9,2/10
Bekijk alle beoordelingen.