Koffie Tamper Kopen? | Koffie-loods.nl

Koffie tampers

Een koffie tamper wordt gebruikt om vers gemalen koffie aan te drukken in een filterhouder en/of filterdrager. Ben jij een echte koffieliefhebber die houdt van een heerlijke espresso op zijn tijd? Ontdek dan nu ons kwalitatieve assortiment...

elektronische tamper -

elektronische tamper

Prijs € 1.099,00 € 699,00 U bespaart 36 %
Op voorraad
Ontdek de automatische tamper. De ultieme oplossing voor consistente en professionele koffie bereiding. Met een intelligente automatisering en een...

Koffie Tampers

Wat is een tamper?

Een tamper (ook wel stamper genoemd) is een handvat met aan de onderzijde een ronde verzwaarde schijf. De meeste handvatten zijn voorzien van een ronde kop. Het grote voordeel hiervan is dat deze perfect in uw handpalm past waardoor er voldoende druk uitgeoefend kan worden op de vers gemalen koffie. Met tampen wordt dus het aandrukken van gemalen koffie bedoeld. 

Het gebruik

Nadat de vers gebrande koffiebonen zijn gemalen is het belangrijk dat je deze iets laat inzakken in de daarvoor bestemde filterhouder. Plaats de tamper vervolgens zo recht mogelijk op de filterhouder en druk de gemalen koffie handmatig aan. De juiste drukkracht is ongeveer 15 a 20kg.

Assortiment

Onze tampers hebben een verhoogde handgreep en beschikken over een ronde schijf aan de onderzijde. Het materiaal is van RVS (roestvrij staal) wat doorgaans wordt gezien als erg hygiënisch. Naast de tampers met een verhoogde handgreep (58mm), hebben wij ook verstelbare tampers beschikbaar. Deze hebben een diameter van 58mm en zijn in hoogte verstelbaar. Het grote voordeel hiervan is dat vrijwel iedereen de gemalen koffie hetzelfde aandrukt, simpelweg omdat de hoogte is ingesteld op de hoogte van de filterhouder.

Tamper instructievideo: