Jasmijn Thee Kopen? | Ruim 150 Soorten Losse Thee!

Jasmijn thee

Jasmijn thee kopen? Deze thee wordt geplukt met jasmijnbloesem en daarna samen gedroogd waardoor de heerlijke smaken van de bloesems worden opgenomen in de thee.

Jasmijn Thee

Meer informatie over Jasmijn thee

Jasmijn thee is een lichtzoete thee en kan een geneeskrachtige werking hebben. Het kan het stressniveau verlagen en kan bij vrouwen met overgewicht voor een snellere vetverbranding zorgen. Meer dan duizend jaar geleden werd in het oude China deze thee voor het eerst gedronken door de vorsten. Later waaide de traditie over naar het westen. De Jasminum Sambac is een plant met ontzettend veel jasmijnbladeren. Tijdens het productieproces worden de bloemen van de plant door de thee gemengd. Dit wordt een aantal keren herhaald totdat de bladeren de geur en de smaak hebben overgenomen. Hieruit ontstaat de Jasmijn thee die geëxporteerd wordt naar onder andere Nederland.

Kenmerken

In deze thee zitten slechts twee calorieën. Daarom is deze groene thee zo’n ontzettend goede vervanger voor dranken met veel suiker. Wie graag gezonder wil gaan leven, doet er dus goed aan om ongezonde drankjes te vervangen door Jasmijn thee. Daarnaast kan deze thee hulp bieden aan mensen die snel vermoeid zijn of gauw last van stress hebben. Jasmijn kan een kalmerend effect geven en kan tevens het immuunsysteem versterken.

Jasmijn thee gezond?

Jasmijn thee kan tal van gezondheidsvoordelen met zich meebrengen. Het kan dienen ter versterking van het immuunsysteem of voor het verbranden van vet. Mensen met hartproblemen kunnen ook baat hebben bij het drinken van deze thee. Het ingrediënt catechinen regelt namelijk dat schadelijke stoffen uit de voeding niet in de aderen terechtkomen. De bloeddruk en het cholesterolgehalte zullen hierdoor dalen en daardoor de kans op hartproblemen doen verminderen. Maar ook mensen die diabetes hebben, of een verhoogde kans hierop, kunnen hun voordeel halen uit dit bijzondere theesoort. De thee werkt als een soort regulator en antioxidanten filteren de hoeveelheid glucose in het bloed. Op deze manier is het mogelijk diabetes te voorkomen.

Daarnaast kan Jasmijn zorgen voor een gezondere maag en daardoor zijn maaltijden beter te verteren. Ook hier zullen de catechinen voor voelbare positieve effecten kunnen zorgen op de maag en de darmen. Als de thee in de maag is worden er antioxidanten geactiveerd. In samenwerking met enzymen uit de maag kan dit zorgen voor een goede darmfunctie.

Bewaren

Jasmijn thee kun je het beste apart bewaren. Het is sowieso belangrijk om geurende thee altijd van niet-geurende thee te scheiden. Sla de thee ook nooit op in vochtige gebieden in de keuken of in het huis. Om de thee extra lang vers te houden, is het mogelijk deze in de diepvries te bewaren. Zorg er dan wel voor dat de vriezer luchtdicht afgesloten kan worden. Zo voorkom je dat er vocht in de thee trekt.

Jasmijn thee kopen

Wij bieden een aantal verschillende producten aan, namelijk de special, de dragon phoenix pearls en de bancha fiorito.