Filters
Thee soortLand

Prijs

Groene thee

Wist u dat groene thee één van de meest gedronken dranken ter wereld is? Ondanks dat het natuurlijk erg lekker is, is het ook nog eens erg gezond. Groene thee speelt een belangrijke rol voor een gezond lichaam: het verlaagd het risico op hart- en vaatziekten, stimuleert de hersenfunctie en dood bacteriën in de mond. Bekijk hieronder ons heerlijke assortiment... Lees meer Lees minder

Bekijk ook onze video:

Als je pas begint met thee te drinken, is de kans groot dat je met groene thee begint. Tegenwoordig is de groene thee ginger-lemon helemaal hot, maat wat doet dat nu met de gezondheid?

De voordelen van groene thee

Groene thee is niet zomaar water met een toegevoegd aroma. Het drankje zit vol gezondheidsvoordelen. Het laten weken van theebladeren in kokend water zorgt ervoor dat het water hun biologisch actieve stoffen absorbeert. Groene theebladeren zijn rijk aan voedingsstoffen en bevatten ontstekingsremmende en ontgiftende stoffen die je lichaam helpen beschermen.

Zoals we allemaal weten zit groene thee vol met antioxidanten, maar wat doen antioxidanten nou eigenlijk? Antioxidanten beschermen voornamelijk je cellen tegen vrije radicalen. Vrije radicalen kunnen celdeling veroorzaken, of zelfs cellen doen veranderen, waardoor kankercellen kunnen ontstaan. Kortom gezegd, door groene thee te drinken krijg je veel antioxidanten binnen welke de vrije radicalen onschadelijk maken, ook ga je hiermee veroudering tegen.

Het water van geabsorbeerde groene theebladeren is een geweldig drankje, zoet van smaak en net zo verfrissend als een glas witte wijn. Deze theesoort is een van de minst bewerkte soort, daarom bevat groene thee ook de meeste antioxidanten, vitaminen en mineralen welke onmisbaar zijn voor een gezonde levensstijl. Ook komen er natuurlijke Polyfenolen voor in deze thee, deze stof komt ook vooral voor in groenten en fruit en is kenmerkend voor het doden van bacteriën, werkt ontstekingsremmend en zijn uitermate een hardnekkige tegenspeler voor virussen.

Extra voordelen: • Heeft een goede werking voor hart en bloedvaten (cholesterol verlagend). • Geeft minder stress en minder vermoeidheid. • Doodt bacteriën in de mond, waardoor er minder snel gaatjes ontstaan. • Kan de symptomen van artritis verlichten. • Helpt u bij het afvallen.

Helpt het drinken van groene thee om gewicht te verliezen?

Het cafeïnegehalte in de groene thee draagt bij aan gewichtsverlies. Als je elke dag een kop drinkt, zal het verliezen van gewicht eenvoudiger voor je worden. Het beetje cafeïne die het bevat werkt, geeft een flinke dosis energie dat werkt als een boost om jouw trainingsprestaties te verbeteren, wat uiteraard zeer behulpzaam is bij het vetverbrandingsproces. Hou je van een smaak met meer pit, probeer dan groene thee citroen of ginger lemon. Net als green tea, kunnen citroen en gember ook vetverlies bevorderen. Door ze toe te voegen aan je dagelijkse kop, verander je niet alleen de smaak maar verbeter je ook de natuurlijke voordelen van je thee.

Groene thee kopen? Ontdek ons assortiment!

Ondertussen zal het je wel al duidelijk geworden zijn dat groene thee niet zomaar een drankje is. Net als wijn, zit er heel wat rommel tussen jou en dat groene gezonde kopje losse thee.

Als je de aroma’s van je losse thee optimaal wilt houden, zijn theeblikken een accessoire die je absoluut moet hebben.

Onze klanten beoordelen ons gemiddeld met een: 9,3/10
Bekijk alle 10 beoordelingen