Filters
Thee soortLand

Prijs

Groene thee

Wist u dat groene thee één van de meest gedronken dranken ter wereld is? Ondanks dat het natuurlijk erg lekker is, is het ook nog eens erg gezond. Groene thee speelt een belangrijke rol voor een gezond lichaam: het verlaagd het risico op hart- en vaatziekten, stimuleert de hersenfunctie en dood bacteriën in de mond. Bekijk hieronder ons heerlijke assortiment... Lees meer Lees minder

De voordelen van groene thee

De voordelen van van groene thee: Deze theesoort is een van de minst bewerkte soort, daarom bevat groene thee ook de meeste antioxidanten, vitaminen en mineralen welke onmisbaar zijn voor een gezonde levensstijl. Ook komen er natuurlijke Polyfenolen voor in deze thee, deze stof komt ook vooral voor in groenten en fruit en is kenmerkend voor het doden van bacteriën, werkt ontstekingsremmend en zijn uitermate een hardnekkige tegenspeler voor virussen.

Extra voordelen:

  • Heeft een goede werking voor hart en bloedvaten (cholesterol verlagend). 
  • Geeft minder stress en minder vermoeidheid.
  • Doodt bacteriën in de mond, waardoor er minder snel gaatjes ontstaan.
  • Kan de symptomen van artritis verlichten.
  • Helpt u bij het afvallen.

Antioxidanten in groene thee bescherming  tegen kanker?

Zoals we allemaal weten zit groene thee vol met antioxidanten, wat doen antioxidanten nou eigenlijk? Deze antioxidanten beschermen voornamelijk je cellen tegen vrije radicalen. Vrije radicalen kunnen celdeling veroorzaken, of zelfs cellen doen veranderen, waardoor kankercellen kunnen ontstaan. Kortom gezegd, door groene thee te drinken krijg je veel antioxidanten binnen welke de vrije radicalen onschadelijk maken, ook ga je hiermee veroudering en het ontstaan tegen kanker wellicht iets tegen.

Groene Thee:
Dit zijn thee die geen oxidatie ondergaan en de groene kleur van de bladeren ongewijzigd houden en de fenolische verbindingen niet modificeren en worden gewaardeerd om hun helende eigenschappen. 

Het enzym dat verantwoordelijk is voor natuurlijke oxidatie wordt geremd door warmte of stoom; in China wordt koken vaak in de pan of in de ovens gebruikt, terwijl in Japan de voorkeur wordt gegeven aan stromende stoom. 

De definitie van groene thee in zijn eenvoudigste en meest gegeneraliseerde vorm is dat het een niet-geoxideerde thee is, met plantaardige en kruidachtige aroma's, gewaardeerd om zijn gunstige en heilzame eigenschappen. 
Geen thee is eigenlijk echt niet geoxideerd, omdat de theebladeren langzaam beginnen te drogen en oxideren wanneer ze worden geoogst. 
Om deze reden, om groene thee te produceren, worden zorgvuldig gecontroleerde processen toegepast om de enzymatische oxidatie, de zogenaamde polyfenoloxidase, te "stoppen", de groene kleur van de bladeren te behouden en de talloze chemische reacties die na oxidatie plaatsvinden te stoppen. 

Hiervoor worden verschillende methoden gebruikt, waarvan de bekendste zijn: door middel van warmte - meestal gebruikt in China, in een proces genaamd "kill-green" (van de Chinese shaqing, wat "de green doden" betekent) en is typisch gemaakt op een verwarmde wok, in een oven, op een bamboemand over houtskool of stoom (de methode die het meest wordt gebruikt in Japan) of in de zon (door uitdroging). 
Groene thee is er in talloze vormen en smaken en smaken, maar om de smaak volledig te waarderen, is het noodzakelijk om het te bereiden met water bij een temperatuur tussen 70 ° C en 80 °. 

Als je de aroma’s van je losse thee optimaal wilt houden, zijn theeblikken een accessoire die je absoluut moet hebben.