Gemberthee Kopen? | Ruim 150 Soorten Losse Thee!

Gemberthee kopen? Wij hebben de lekkerste soorten alvast voor je geselecteerd! Deze thee heeft een sterke licht pittige smaak en is niet alleen heel lekker, maar ook nog eens erg gezond. Ontdek nu ons heerlijke assortiment...

Gember Thee

Gember is een heerlijk specerij dat veel wordt gebruikt als smaakmaker in de Aziatische keuken. Het is de wortel van een plant en wordt daarom ook wel gemberwortel genoemd. Het heeft een sterke, licht pittige smaak en is niet alleen heel lekker, maar ook erg gezond. Zo werkt het onder andere tegen misselijkheid en maagklachten. Omdat op een blokje gember kauwen niet heel lekker is, is de thee variant een goede oplossing. Dit kun je zelf maken, maar met een zakje of losse thee is nog veel makkelijker. Zo wordt de smaak wat milder en kun je het mengen met andere kruiden, zoals citroen of citroengras.

De gezondheid

Thee gemaakt van gember bevat geen cafeïne omdat het een kruidenthee is. Daarnaast wordt het niet gemaakt van echte theeblaadjes. De Aziaten zweren erbij als gezondheidsmiddel. Zo gebruiken ze het niet alleen om misselijkheid en maagklachten te voorkomen. Het zou zelfs werken tegen diabetes en goed zijn voor de hersenen. Ook werkt het ontstekingsremmend en pijnstillend. Als je een beetje honing en gember toevoegt aan een kopje thee werkt dit dus goed tegen keelpijn.

Ook in Nederland wordt het steeds populairder als supergezonde specerij. Zo wordt beweerd dat het een goed middel is om mee af te vallen. Het zal namelijk je spijsvertering op gang brengen en ongezonde trek tegengaan. 

Verschillende soorten

Een populaire variant van thee met gember is ginger-lemon. De frisse smaak van citroen past uitstekend bij de lichtpittige smaak van gember. Daarnaast helpt citroen ook goed tegen zoete trek én heeft het allerlei gezondheidsvoordelen. Zo zit er vitamine C in en is het goed voor je tanden. La Via del Tè heeft een heerlijke ginger-lemon thee, waar ook citroengras en sinaasappelschil aan is toegevoegd. Dit zijn misschien smaken die je niet snel in een thee zou verwachten, maar het werkt verrassend goed. Een heerlijke thee voor ieder moment.