EspressoMachine Kopen? | Koffie-loods.nl

Espresso machine

Espressomachines van Izzo: In de afgelopen jaren zijn er enkele dubbele boilers op de markt gekomen. Toch bleven mensen vragen wanneer een dual-boiler, TOTALLY PID-bestuurde machine, met een E61-groep werd geïntroduceerd? Welnu, die tijd is gekomen en met trots presenteren wij u de Izzo Alex duetto espressomachine.

Valexia Pid zwart

Prijs € 2.450,00 € 2.199,00 U bespaart 10 %
Koffie Loods bestaat 12 jaar! Daarom hebben wij tijdelijk een gratis proefpakketten actie, boven op de voordelige prijs die we al aanbieden,...

Alex Duetto EVO wit

Prijs € 3.450,00 € 3.099,00 U bespaart 10 %
Koffie Loods bestaat 12 jaar! Daarom hebben wij tijdelijk een gratis proefpakketten actie, boven op de voordelige prijs die we al aanbieden,...

Alex Pid Plus zwart

Prijs € 2.599,00 € 2.099,00 U bespaart 19 %
Koffie Loods bestaat 12 jaar! Daarom hebben wij tijdelijk een gratis proefpakketten actie, boven op de voordelige prijs die we al aanbieden,...

Alex Duetto EVO hout

Prijs € 3.450,00 € 3.099,00 U bespaart 10 %
Koffie Loods bestaat 12 jaar! Daarom hebben wij tijdelijk een gratis proefpakketten actie, boven op de voordelige prijs die we al aanbieden,...

Alex Duetto EVO rood

Prijs € 3.450,00 € 2.999,00 U bespaart 13 %
Koffie Loods bestaat 12 jaar! Daarom hebben wij tijdelijk een gratis proefpakketten actie, boven op de voordelige prijs die we al aanbieden,...

Espressomachine voor thuis

Met onze espressomachines voor thuis maak je thuis in een handomdraai de heerlijkste kopjes koffie. Bij ons vind je het toonaangevende merk Izzo. De temperatuur van de machines met dubbele boiler en PID-besturing is op de graad nauwkeurig in te stellen.

Een vooraanstaand merk

Met de halfautomatische espresso machines in ons assortiment kies je voor een machine met een goede zetgroep en een strak ontwerp. Het RVS materiaal gaat lang mee en doordat het niet roest, voorkom je lekkage in de toekomst. De machines zijn bovendien makkelijk in onderhoud. Vincenzo startte eind jaren zeventig van de vorige eeuw zijn koffiebranderij in de buurt van de Vesuvius. De branderij kreeg zijn eigen achternaam. Inmiddels is het bedrijf wereldwijd actief.

De voordelen van twee boilers

Verschillende espresso machines in ons assortiment zijn uitgerust met twee boilers. De naam zegt het al; de Alex Duetto zwart en de houten versie horen hier ook bij. Deze machines hebben een aparte boiler voor het maken van thee en stoom en voor het maken van koffie. Waar de ene boiler het water verwarmt tussen de 93 en 95°C, verwarmt de andere boiler het water tot 120°C. De espresso machine met dubbele boiler is speciaal ontwikkeld voor temperatuurflexibiliteit. Zo kan je koffie zetten en heb je tegelijkertijd heet water en stoom beschikbaar. Meerdere espresso’s achter elkaar zetten, is dan ook geen probleem. De instelbare temperatuur maakt het mogelijk om met verschillende smaken koffie te experimenteren. Met deze espressomachines voor thuis haal je horecakwaliteit in huis.

PID en shottimer

De Alex PID-espressomachine is net als de andere machines van dit merk uitgerust met een PID regelaar. De afkorting staat voor Proportional Integral Derivative. Het stelt je in staat om de temperatuur van je boilers nauwkeurig in te stellen. Zo heb je een extra variabele waarmee je de smaak van je koffie beïnvloedt. De EVO heeft een shottimer. Met deze ingebouwde shottimer meet je automatisch de extractietijden voor je espresso of andere koffiesoort. Heb je eenmaal je favoriete espresso te pakken? Dan herhaal je hetzelfde resultaat moeiteloos nog een keer met deze shottimer.

Rotatiepomp

De luxe espresso machines zijn met een rotatiepomp uitgerust. Hoewel veel groter dan een vibratiepomp maakt deze pomp veel minder geluid. De pomp kan heel wat aan, omdat deze niet van tegendruk afhankelijk is. Je zet constante druk op de zetgroep, wat zorgt voor een betere koffie extractie. Ook kan je de pomp aansluiten op de waterleiding.

Koffiebonen malen

Niet alleen de kwaliteit van de espresso machine heeft invloed op de smaak van je espresso. Je kiest lekkere koffiebonen van hoogwaardige kwaliteit. Onze koffiebonen zijn met zorg gebrand en gemelangeerd. Ook het malen van de bonen luistert nauw. Het op de juiste manier malen van de koffiebonen levert een belangrijke bijdrage aan de smaak en de sterkte van de espresso. Door je koffiebonen zelf te malen wordt de maling niet blootgesteld aan lucht en licht. De koffie behoudt daarmee zijn smaak en boet niet in aan kwaliteit. Bovendien biedt het malen van de koffiebonen je de mogelijkheid om zelf met melanges te experimenteren en verschillende soorten koffiebonen te mengen. Met onze Eureka koffiebonenmaler kies je voor kwaliteit. De koffiemolens zijn eenvoudig in te stellen voor het malen van één of twee koppen. Zo zet je elke keer je espresso van versgemalen koffie. Je wilt niet anders meer. Ook met de stille en snelle Fiorenzato koffiemolen heb je binnen een paar seconden je bonen gemaald voor een vers kopje.

Indrukwekkend espressoapparaat

De Alex Duetto III is een indrukwekkend espressoapparaat. Het heeft een roterende pomp voor een vrijwel geruisloze werking. Dit in plaats van de vibratiepomp die op de meeste huishoudelijke machines wordt aangetroffen. De PID-gestuurde tweelingketels bieden een uitstekende temperatuurstabiliteit van het brouwwater. Dit is belangrijk voor een goed smakende espresso. De grote hoeveelheid droge stoom geeft de gebruiker de mogelijkheid om melk te smeren tot een zijdeachtige consistentie. Dit is van vitaal belang voor het maken van romige lattes en cappuccino's.

Kenmerken

De machine heeft een watertank, maar met een druk op de knop kan deze in leidingwater worden gepompt. Dit zorgt voor een ultieme probleemloze koffiebereiding. Andere kenmerken zijn een grote lekbak, pompdruk nanometer en een boiler druk nanometer. Daarnaast heeft de machine natuurlijk een PID-temperatuurregelaar die eenvoudig kan worden aangepast om de boilertemperatuur indien nodig te wijzigen. Het chassis en de carrosserie van de machine zijn gemaakt van roestvrij staal en de algemene bouwkwaliteit is uitstekend en solide. Zo weegt deze espressomachine maar liefst 32 kg!

Deze machine is een must voor iedereen die op zoek is naar een Espresso-machine met uitstraling en voldoen aan alle kwaliteitsnormen.