Earl Grey Thee Kopen | De Nummer 1 in Thee

Earl Grey

Earl grey thee is een klassieke thee welke vernoemd is naar de voormalige minister Earl - Charles- Grey van het britse koninkrijk. Ook is deze naam een andere benaming voor de melange zwarte thee, welke op smaak is gebracht met bergamot olie. Wij leveren meerdere varianten, bekijk deze verschillende soorten op onze site en ontdek zelf al onze natuurlijke theeën.

Earl Grey

Bekijk ook onze video:

Earl Grey Thee

Earl Grey is een van de meest geliefde en populaire theesoorten ter wereld. Dit komt omdat hij op smaak is gebracht met het frisse en stimulerende aroma van de citrusvrucht bergamot. De thee dankt zijn verkwikkende smaak aan de olie die wordt gewonnen uit de schil van de onrijpe bergamot. De Earl Grey Imperiale is gemaakt van de mooiste theeblaadjes uit het hooggebergte van India.

Tijdloze thee voor fijnproevers

Onze Earl Grey is een heerlijke zwarte thee uit India met een intens aroma van Bergamot. Het is een tijdloze thee voor fijnproevers, die vele liefhebbers kent. De thee is zacht en toegankelijk, maar tegelijkertijd krachtig en vol. Earl Grey thee is vernoemd naar Charles Grey, die in het begin van de 19e eeuw premier was in Engeland. Een legende vertelt dat hij de thee kreeg toen zijn vloot tijdens een handelsmissie het leven van een Chinees jongetje redde. De vraag is echter of de staatsman ooit in China is geweest...

Een bijzondere citrusvrucht

Bergamot is een ronde, ietwat peervormige citrusvrucht. Het heeft iets weg van een limoen of een zurige sinaasappel. De olie uit de schil kent vele toepassingen en is te vinden in onder meer parfums en huidverzorgingsproducten. Daarnaast is het een overheerlijke smaakmaker voor voeding, met aroma's die je in vervoering brengen. Bergamot heeft een levendige en rijke smaak. Het zou bovendien pijnstillend werken en heilzaam zijn bij buikpijn en maag- en darmklachten.

Gezond voor lichaam en geest

Deze thee is verkwikkend voor zowel lichaam als geest. De thee bevat antioxidanten die je helpen om je lichaam te beschermen en gezond te houden. Het aroma van bergamot is daarnaast een echte oppepper. Het geeft je energie en fleurt je op als je je somber voelt. Ook zou bergamotolie bijdragen aan een goede stofwisseling. Zowel zwarte thee als bergamot staan er bovendien om bekend dat ze een gunstig effect hebben op je cholesterol en de kans op onder meer hart- en vaatziekten en beroertes kunnen verkleinen.

Bewaren

Als je de aroma’s van je thee optimaal wilt houden, is een bewaarblikje een accessoire die je absoluut moet hebben. Onze theeblikken zijn in diverse opvallende kleuren verkrijgbaar en hebben en bieden ruimte aan gemiddeld 125 gram thee.