
Costadoro koffie
Costadoro koffie: Al ruim 120 jaar zetten de Turijnse koffiebranders van Costadoro zich in om de beste koffie ter wereld te maken. En daar slagen ze in. Tijdens het jaarlijkse Internation al Coffee Tasting Event in Trieste - de bakermat van de espresso - vallen de blends van Costadoro keer op keer in de prijzen. De blend Master Club Coffee sleepte dit jaar, voor het vijfde(!) jaar op rij, de gouden medaille in de wacht.
Koffie Costadoro hoog niveau
Het is niet verwonderlijk dat de koffie van Costadoro hoge ogen gooit. De laboratoria van het merk behoren tot de beste ter wereld. De branderij is op het hoogste niveau gecertificeerd: zowel UNI als ISO 9001:08. Bovendien dragen de blends het keurmerk van het gerenommeerde Istituto Nazionale Espresso Italiano (INEI). Costadoro bezit plantages over de hele wereld, zodat zij controle kan uitoefenen op het gehele groeiproces van de koffieplant. Op de wijze waarop de boeren met de bonen omgaan. En op de wijze waarop met de boeren wordt omgegaan.
Goede apparatuur, de juiste certificering en tevreden koffieboeren zijn belangrijk. Maar voor het verkrijgen van die ultieme smaak is meer nodig.
Zorgvuldige branding
Als de Costadoro koffiebonen via een speciaal geconditioneerd transport in Turijn aankomen, worden ze eerst gecontroleerd op de aanwezigheid van chemische en/of organische bestanddelen. Vervolgens worden ze per soort geselecteerd en zorgvuldig opgeslagen. De volgende stap is het brandproces. Omdat de bereidingswijze verschilt per soort koffieboon, brandt Costadoro elke bonensoort apart. Daarvoor nemen de koffiebranders de tijd: twintig minuten op een relatief lage temperatuur, in plaats van de gebruikelijke vijf op een hoge temperatuur. Dit alles voor het verkrijgen van die verfijnde, pure smaak.
Optimale kwaliteit
Na die eerste branding volgt een tweede en zelfs een derde (optische) selectie van de bonen. Als de selectierondes achter de rug zijn, mogen de koffiebonen een paar dagen uitrusten. Dan volgt de laatste cruciale stap: het samenstellen van de melanges. Die melanges worden vervolgens in speciaal ontworpen verpakkingen gedaan, zodat de kwaliteit van de bonen optimaal blijft. En u kunt genieten van het beste dat op koffiegebied te vinden is!
Costadoro: de gouden standaard voor koffie.