Veelgestelde vragen over Koffie & Thee

 

Wanneer kan ik mijn bestelling ontvangen?

U kunt de bestelling ontvangen wanneer u op werkdagen voor 15:00 uur besteld, dan kunt u de bestelling  de volgende dag in huis verwachten, m.u.v. apparatuur ( koffiemachines e.d).

* In alle gevallen zijn wij afhankelijk van de snelheid van onze bezorgers. In 95% van de gevallen maken zij de beloofde levertijd waar.

Hebben jullie altijd vers gebrande koffie in huis?

Ja, dat hebben wij zeker, wij leveren alleen de beste en vers gebrande koffie uit. Na de branding van de koffiebonen blijven deze circa 5/6 dagen rusten, na deze periode worden de koffie`s direct geleverd. Wij branden kleine hoeveelheden tegelijk, zodat we ook alleen de meest vers gebrande koffie in huis hebben.

Waar komt de losse thee vandaan?

De belangrijkste producerende landen blijven China, India, Kenia en Sri Lanka, die samen goed zijn voor meer dan 75% van de wereldproductie. Hoewel de teeltvraag voornamelijk in Azië tot het einde van de 19e eeuw werd geteeld, heeft thee zich over de hele wereld verspreid met als resultaat dat er vandaag meer dan 40 producerende landen zijn, waaronder Turkije, Vietnam, Indonesië, Japan, Nepal, Korea, Malawi, Zuid-Afrika, Mozambique, Brazilië, Argentinië. Elk land heeft zijn productiegebieden en elk van hen heeft zijn eigen unieke en onherhaalbare terroir met bijzondere condities van land, hoogte, klimaat, omgeving, die ons volledig verschillende theesoorten in karakter, aroma en smaak geven.