Chai Thee Kopen? | Voordelig en Snel Online Te Bestellen

Chai thee

'Chai' is in veel landen gewoon het woord voor thee. In de westerse wereld is chai gaandeweg een synoniem geworden voor masala chai. Dit is een geurige, pittige Indiase thee. Dit is een combinatie van zwarte thee, gember en andere specerijen.

Chai Thee

Wat is chai thee?

‘Chai’ is in veel landen gewoon het woord voor thee. In de westerse wereld is chai gaandeweg een synoniem geworden voor masala chai. Dit is een geurige, pittige Indiase thee. De thee is een combinatie van zwarte thee, gember en andere specerijen. Dit zijn meestal kardemom, kaneel, venkel, zwarte peper, kruidnagel, korianderzaad en steranijs. Men maakt deze thee met warm water en warme melk. Daarna zoet men deze met suiker. Chai thee is goed voor de gezondheid. De thee zorgt voor een goede werking van het hart, de spijsvertering en helpt de bloedsuikerspiegel beheersen. 

Gezondheidsvoordelen Chai Theecha

Chai thee is goed voor het hart. Er zit kaneel en zwarte thee in het kruidenmengsel. Zowel kaneel als zwarte thee kunnen helpen om de bloeddruk en het cholesterolgehalte te verlagen. Verder onderzoek is echter nodig om de directe effecten van de thee rechtstreeks te onderzoeken. Ook helpt chai thee bij een evenwichtige bloedsuikerspiegel. Zowel kaneel als gember kunnen de insulinegevoeligheid verhogen en de bloedsuikerspiegel doen dalen. Indien je van deze effecten wilt genieten, dan doe je er verstandig aan om voor de niet gezoete versie te gaan. Er bestaat namelijk gezoete en ongezoete chai thee.  Vaak misselijk of last van je spijsvertering? Chai thee bevat gember, zwarte peper, kaneel en kruidnagel. Deze specerijen verminderen misselijkheid en helpen bacteriële infecties voorkomen. Ze dragen bij aan een goede spijsvertering.

Afslanken 

Je kan deze thee gebruiken om af te slanken. Chai thee kan gewichtstoename voorkomen doordat deze thee meestal met koemelk of sojamelk bereid wordt. Deze melk is een goede bron van eiwitten en bevatten voedingsstoffen die je honger doet verminderen.