Cafeïnevrije Koffiebonen Kopen? | Koffie-loods.nl

Cafeïnevrije koffiebonen

De cafeïne vrije koffie die we gebruiken, wordt cafeïnevrij gemaakt door het gebruik van een middel dat selectief samengaat met de cafeïne. Het oplosmiddel dat bij dit proces wordt gebruikt, is Ethyl - Acetate (EA) welke ook voorkomt in verschillende natuurlijke producten en welke ook nog bijdraagt ​​aan het bijzondere aroma van veel fruit en dat ook voorkomt in groene koffiebonen en gebrande koffiebonen.

Cafeïnevrije koffiebonen

De oplosmiddelmethode werkt als volgt:

• De cafeïnevrije koffiebonen worden in stoom geplaatst, zodat de poriën van de bonen open gaan en hierdoor de extractie van de cafeïne te vereenvoudigen.

Koffiebonen worden vervolgens onder gedompeld in water gecombineerd met ethylacetaat waarbij het oplosmiddel zich samen met de cafeïne combineert.

• Hierna wordt de combi van water, ethylacetaat en cafeïne uit het extractievat afgevoerd. De extractiestap wordt verschillende keren herhaald, totdat het resterende cafeïnegehalte op of onder het wettelijke maximale niveau van 0,1% is.

• De koffiebonen worden vervolgens opnieuw gestoomd om eventuele sporen van het oplosmiddel te verwijderen.

• Tenslotte worden de cafeïne vrije koffiebonen gedroogd en geroosterd zoals elke andere groene koffieboon.

Merk op dat ethylacetaat zeer gemakkelijk verdampt. Zelfs als er kleine hoeveelheden oplosmiddel in de bonen achterblijven, is het hoogst onwaarschijnlijk dat significante resten de hoge temperaturen overleven van de brand- en bereidingsprocessen die plaatsvinden voordat de koffie daadwerkelijk wordt gedronken.

De cafeïne wordt bewaard en deze wordt verkocht aan makers van geneesmiddelen en frisdranken.