Cafeïnevrije koffie kopen? | Koffie-loods.nl

Cafeïnevrije Koffie

Cafeïnevrij is het verwijderen van cafeïne uit koffiebonen, cacao, theebladeren en andere cafeïnehoudende materialen. Koffie is cafeïnevrij in zijn groene staat, dit betekend dat de groene koffieboon nog geen cafeïne bevat, voordat de delicate oliën worden ontwikkeld door het roosteren. Honderden verschillende manieren bestaan ​​voor cafeïne vrijmaken, maar slechts enkele worden daadwerkelijk gebruikt. De truc is natuurlijk hoe je de cafeïne eruit haalt zonder ook de verschillende componenten te verwijderen die koffie een zeer complexe smaak geven.

Costadoro 100% Arabica Decaffeinato bonen -

Costadoro 100% Arabica...

2
Prijs Vanaf: € 12,95 € 10,95 U bespaart 15 %
Op voorraad
100% arabica caffeine vrije koffiebonen grof gemalen voor de caffe Creme, in een luxe bewaarblik!  Ook 's avonds nog graag van een lekker...

Cafeïnevrije koffie: Decafe Proces Costadoro

De koffie die we gebruiken, wordt cafeïnevrij gemaakt door het gebruik van een oplosmiddel dat selectief samengaat met de cafeïne. Het oplosmiddel dat bij dit proces wordt gebruikt, is Ethyl - Acetate (EA) dat voorkomt in verschillende natuurlijke producten en bijdraagt ​​aan het karakteristieke aroma van veel fruit en dat ook voorkomt in groene en gebrande koffie.

De oplosmiddelmethode werkt als volgt:

  • Koffiebonen worden gestoomd om de poriën van de bonen te openen en de extractie van cafeïne te vergemakkelijken 

  • Bonen worden gedrenkt in een combinatie van water en ethylacetaat waarbij het oplosmiddel zich met de cafeïne combineert.

  • Vervolgens wordt het mengsel van water, ethylacetaat en cafeïne uit het extractievat afgevoerd. De extractiestap wordt verschillende keren herhaald, totdat het resterende cafeïnegehalte op of onder het wettelijke maximale niveau van 0,1% is.

  • Cafeïnevrije koffiebonen worden vervolgens opnieuw gestoomd om eventuele sporen van het oplosmiddel te verwijderen.

  • Ten slotte worden bonen gedroogd en geroosterd zoals elke andere groene koffieboon.

Merk op dat ethylacetaat zeer gemakkelijk verdampt. Zelfs als er kleine hoeveelheden oplosmiddel in de bonen achterblijven, is het hoogst onwaarschijnlijk dat significante resten de hoge temperaturen overleven van de brand- en bereidingsprocessen die plaatsvinden voordat de koffie daadwerkelijk wordt gedronken.

De cafeïne wordt geborgen en verkocht aan makers van geneesmiddelen en frisdranken

Waarom cafeïnevrije koffie drinken?

Decaf koffiedrinkers ervaren veel gemakkken. zij hoeven niet langer te overwegen of het wel verstandig is om op een bepaald moment koffie te gaan drinken. Doordat cafeine een aantal effecten heeft op je lichaam is het niet altijd verstandig om cafeine te nuttigen. Tenzij je cafeïnevrij drinkt, dan heb je geen last meer van:

1. Een nerveus en opgejaagd gevoel

2. Geen koffie kunnen drinken op een lege maag

3. Een verslavend effect 

4. Geen koffie kunnen drinken voor het slapengaan.

.