Welke koffiemachine past bij mij?

On: Comment: 0 Hit: 123

In dit artikel bespreken wij de voor- en nadelen van elke soort machine, zodat u makkelijk een keuze kunt maken.

Er zijn zoveel verschillende koffiemachines dat het moeilijk kiezen is. Kwaliteit is erg belangrijk want je wilt lekkere koffie thuis kunnen drinken en de machine moet niet met een jaar kapot zijn. Maar het moet ook wel een beetje mooi in je keuken staan, want als het meezit moet je een lange tijd tegen de machine aankijken.

In dit artikel bespreken wij de voor- en nadelen van elke soort machine, zodat u makkelijk een keuze kunt maken.

koffiemachine

Volautomaat

Een volautomatische koffiemachine is heel gebruiksvriendelijk, eenvoudig en snel met het bereiden. Wel zit er vaal een prijskaartje aan, maar vaak krijg je waar voor je geld. Maak snel, eenvoudig en lekker een kopje koffie, sterke espresso of een romige cappuccino. De kwaliteit van een volautomaat wijkt nooit af en de bonen worden versgemalen, dat zijn grote pluspunten. Er zijn machines die ook melkspecialiteiten bereiden, door het ingebouwde melksysteem zet je met een druk op de knop je perfecte latte macchiato, cappuccino of flat white. Bij een volautomaat gebruik je verse koffiebonen voor je koffie creaties. Je je favorieten koffiebonen gebruiken of iets nieuws proberen met koffiebonen proefpakketten. Houd je van sterke koffie of juist minder? Geen probleem, je kan de koffiemachine zelf instellen zoals jij dat wilt!

Het onderhoud van volautomaten moet eens per maand of eens per twee maanden gebeuren. Bijna alle machines hebben een automatisch schoonmaak- en ontkalkingsprogramma, maximaal onderhoudsgemak dus! Deze schoonmaal beurten zijn wel van belang want het verlengt de levensduur van je machine, en dat is wel fijn aangezien de machines beschikken over een prijskaartje. JURA is één van de merken die bekend staan om hun hoogwaardige volautomaten. Koffie Loods is een geautoriseerd JURA dealer, op onze hulp kunt u uiteraard rekenen bij het aanschaffen van een volautomaat. Bekijk hier ons volledige assortiment volautomatische koffiemachines.

Jura machines

Filter koffiezetapparaat

Bij een filter koffiezetapparaat maak je geen gebruik van koffiebonen, maar van gemalen koffie. Met dit koffiezetapparaat kan je zowel een milde als een sterke kop koffiezetten. Het grote voordeel van het filter koffiezetapparaat zijn de kosten. Gemalen koffie is namelijk relatief goedkoop, daartegenin is gemalen koffie minder vers. Dat komt omdat de gemalen koffie zijn smaak en aroma’s verliest naarmate de tijd, na een week is de ‘’verse’’ smaak verloren gegaan. Dat is ook de reden dat bonenkoffie sterker is dan filterkoffie. Er zijn natuurlijk wel veel verschillende gemalen koffie varianten te koop, bekijk hier ons gemalen koffie assortiment.

Capsulemachine

In een capsulemachine gaan uiteraard capsules, dat wist je waarschijnlijk al. Deze machines zijn enorm snel en daardoor gebruiksvriendelijk. De capsulemachines zijn snel opgewarmd en beried binnen enkele seconden een heerlijke koffie. De capsules zijn door hun verpakking lekker lang houdbaar. De capsules zijn omgerekend wel duurder dan bonen of gemalenkoffie. De aanschaf van de machine is dan wel weer een stukje voordeliger dan een volautomaat. Sommige capsulemachines hebben een ingebouwd melksysteem, dan maak je in een handomdraai een cappuccino. Het is van belang om je melksysteem goed te reinigen met melksysteemreiniger. Als je machine niet beschikt over een melksysteem, dan is een melkopschuimer een aanrader!

Het onderhoud van een capsulemachine valt over het algemeen mee, omdat de koffie en de machine niet met elkaar in contact komen. De machine komt wel in aanraking met water, dat betekend kalk. Het is dan ook noodzakelijk om regelmatig te ontkalken, er bestaan namelijk nog geen waterfilters voor dit soort machines.

Pistonmachine

Een machine voor de echte barista’s en koffienerds onder ons! Een prachtige eyecatcher in je keuken De pistonmachine is een halfautomaat waarmee je zelf veel kunt instellen en uitvoeren. De machine zet koffie doormiddel van, je raadt het al.. een piston. Je vult de piston met gemalen koffie, stampt het aan met een tamper en draait de piston in de machine. Let op, oefening baart kunst bij deze manier van koffiezetten! Het stoompijpje aan de machine dient voor het maken van opgeschuimde melk, dit heeft ook enige oefening nodig. Deze machines hebben veel onderhoud nodig, eigenlijk zou je de elementen moeten reinigen na iedere keer koffiezetten. Ben je nou helemaal overtuigd en wil je een goede pistonmachine in huis halen? Deze machines raden wij je aan.

pistonmachine1      pistonmachine2

Comments

Leave your comment

zondag maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag zaterdag January February March April May June July August September October November December