Wat is een koffie verkeerd?

On: Comment: 0 Hit: 1131

Koffie verkeerd

Waarom is een koffie verkeerd “verkeerd’’?

Het antwoord is waarschijnlijk simpeler dan je zou denken. Normaal gesproken drink je koffie met hooguit een scheutje (koffie)melk. Hierbij is de koffie het belangrijkste ingrediënt. Dit is bij een koffie verkeerd omgekeerd: Het is namelijk melk met koffie, in plaats van koffie met melk. Dat is dus eigenlijk helemaal "verkeerd’’. Toch vinden wij deze koffie helemaal niet zo verkeerd. Veel mensen, en vooral jongeren die beginnen met koffie drinken, moeten wennen aan de bittere smaak van koffie. Voor deze mensen is een koffie verkeerd perfect.

Wat is een koffie verkeerd precies?

Het perfecte kopje koffie verkeerd bestaat uit slechts twee ingrediënten: zwarte koffie en koemelk. Het belangrijkste zijn de verhoudingen, 1/3e koffie en 2/3e melk. Er hoort dus meer melk dan koffie in je kopje te zitten. De melk die je erin doet is vaak volle melk, maar in ieder geval verse melk. Geen koffiemelk dus! Dat is een koffie verkeerd, oftewel in het Italiaans een Caffé Latte.

Verschil tussen koffie verkeerd en latte macchiato

Er zijn natuurlijk meer koffie varianten die voor een groot deel uit melk bestaan. Zoals latte macchiatio en cappuccino. Het verschil zijn de verhoudingen maar vooral de ingrediënten. Een koffie verkeerd heeft een basis van een gewone zwarte koffie, terwijl de cappuccino en latte macchiato een shot espresso bevatten. Ook bestaat een koffie verkeerd uit gewone warme melk en de andere koffies uit melkschuim.

Hoe maak je een koffie verkeerd?

1. Zet een kop verse koffie 2. Zorg ondertussen dat je de melk warm maakt 3. Schenk het kopje voor 1/3e vol met de koffie 4. Schenk hierna de warme melk bij de koffie, totdat er 2x zoveel melk als koffie in het kopje zit.

Soort koffiebonen

Voor het lekkerste kopje koffie verkeerd raden wij Palombini bonen aan! Die zijn te verkrijgen op onze webshop: https://www.koffie-loods.nl/koffiebonen/?merken=palombini

Gran bardolce vitapalombini

Comments

Leave your comment

zondag maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag zaterdag January February March April May June July August September October November December