Waar kun je een koffiemolen nog meer voor gebruiken?

On: Comment: 0 Hit: 553

Je zou alles wat in een koffiemolen pas kunnen malen. Maar is dit wel verstandig? Hier lees je precies hoe je de molen het beste kunt gebruiken.

Natuurlijk is een koffiemolen gemaakt om koffiebonen te malen. Hier is het apparaat dan ook alleen voor bestemd. Maar er wordt veel gesproken over het malen van andere producten in het apparaat. Er zijn koffiemolens die gebruikt kunnen worden om, naast koffie, ook andere producten in te malen. Maar bij de meeste molens is dit niet het geval, lees daarom voor het aanschaffen de instructies goed door. Hierdoor weet je meteen of je het ook voor andere doeleinden kunt gebruiken.

Kruiden malen

Voordat de kruiden gemaald worden moeten ze even licht geroosterd worden. Hierdoor komt er een sterker aroma uit. Vervolgens kan dit gemalen worden. Het wordt aangeraden om een koffiemolen met maalstenen te gebruiken. Dit zorgt er namelijk voor dat de kruiden niet gesneden worden en dus smaak verliezen.

specerijpoeder

Noten malen

Naast kruiden worden ook noten gemalen in een koffiemolen. Dit kan met verschillende soorten noten gedaan worden. Op deze manier kan er meel gecreëerd worden op basis van noten. Hier kan vervolgens een glutenvrij product van gemaakt worden.

Rijst malen

Rijst is ook een product dat gemalen wordt in een koffiebonenmaler. Het wordt gebruikt om gerechten mee te maken. Maar ook wordt er vaak aangeraden om rijst te malen om de koffiemolen schoon te maken, omdat de rijst de oliën opneemt. Ook dit is niet goed voor de machine. Rijst kan hardere korrels bevatten die vast raken in de molen. Hierdoor kan het apparaat defect raken. Als je het apparaat graag wilt schoonmaken, gebruik dan de hiervoor bestemde reinigingskorrels.

Invloed op de smaak van de koffie

Het malen van andere producten dan koffiebonen kan ervoor zorgen dat de geur van koffie verdwijnt en wordt opgenomen in de resten van het product dat daarvoor gemalen is. Het aroma van de koffie wordt dus verpest. De molen is vrijwel alleen bedoeld om verse koffiebonen te malen. Daarom is de leverancier ook niet verantwoordelijk als de molen stuk gaat wanneer er andere producten in gemalen worden. Dit kan ervoor zorgen dat er dan geen sprake is van garantie.

Is het verstandig?

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen is het niet verstandig om andere producten in een koffiemolen te maken. Wil je de molen hier nou echt voor gebruiken? Houdt er dan goed rekening mee dat er geen harde producten in gemalen worden. Daarnaast is het belangrijk dat er geen producten met veel vet gemalen worden. Dit zorgt er namelijk ook voor dat het apparaat snel defect raakt. Denk hierbij aan een product als walnoten. Zoek je een machine waar je andere producten in kan malen? Koop dan geen koffiemolen, maar schaf een maler aan die geschikt en bestemd is voor het malen van andere producten.

gemalen koffie

Comments

Leave your comment

zondag maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag zaterdag January February March April May June July August September October November December