Moeiteloos de perfecte melkschuim!

On: Comment: 0 Hit: 218

Wilt u nou eindelijk eens een goede cappuccino maken met een heerlijke laag melkschuim? Lees dan verder!

Melk soort

Het begint allemaal bij de melk. Door de eiwitten in melk veranderd vloeibaar in schuim. Het vet in de melk is ook belangrijk, het maakt de schuim stevig. Bovendien zorgt het ervoor dat de melk mooi gaat glanzen. Tot slot is het vet verantwoordelijk voor dat romige mondgevoel. Het beste resultaat krijg je dan ook met volle melk. Dat betekent overigens niet dat het niet lukt met halfvolle of magere melk, het resultaat is minder lekker.

Koude melk, heel belangrijk

Of je nou volle, halfvolle of magere melk gebruikt, zorg dat het gekoeld is. Dit schuimt namelijk beter op. De temperatuur bij het opschuimen van melk is erg belangrijk, de melk mag niet heter worden dan 75 graden Celsius. Als de melk heter wordt dan is je cappuccino smaakloos.

Melk opschuimen, kijk en luister

Vul de melkkan met de koude melk tot net onder het begin van de melktuit. De melkkan is dan tot ongeveer een derde gevuld. Draai de stroomkraan van je machine open voor 2 seconden zodat je droge stoom krijgt. Doe vervolgens de stoompijp in de melkkan, zorg ervoor dat het uiteinde van de pijp ongeveer halverwege de diepte van de melk is. Draai nu de stoomkraan zover open zodat deze volle capaciteit stoom produceert. Laat nu de kan langzaam zakken, tot dat het uiteinde van de stoompijp net onder het oppervlakte van de melk is.

Er ontstaat schuim. Laat de kan bij het opkomen van het schuim steeds een beetje meezakken, zodat de stoompijp op de juiste hoogte in de melk schuim blijft maken.

Zet uit op het juiste moment

Zodra je schuim na wens is, doe je de kan weer wat omhoog. De stoompijp komt dan dieper in de melk. Verwarm daarmee de melk tot 75 graden. Draai daarna de stoompijp uit.

Tools

Een melkkan voor de originals. Heerlijk zelf je melk opschuimen met de stoompijp van je espressomachine. Met de juiste techniek heb je het beste resultaat.

melkkan

Verfrissende melkschuim-magie. Luchtig licht en veelzijdig. Met fris melkschuim met fijne poriën uit de JURA melkopschuimer, kunnen specialiteiten zoals de flat white, het huidige indrinkertje, voor het eerst ook koud worden bereid.
schuim

Bekijk hier ons heel assortiment aan Barista tools!

Comments

Leave your comment

zondag maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag zaterdag January February March April May June July August September October November December