La via del Tè

On: Comment: 0 Hit: 134

Heeft u onze thee wel eens geproefd? Dan weet u precies waar wij het over hebben. Thee zoals geen andere thee smaakt, zo puur en tegelijkertijd een explosie aan smaken. Iedereen is het erover eens, geen thee smaakt zo goed als die van La via del Tè.

Maar wat is La via del Tè voor een bedrijf en hoe komt het dat hun thee smaken waren kampioenen zijn?

Even voorstellen 

La via del Tè is vandaag de dag altijd nog een familiebedrijf - waarin elk van de kinderen een sector leidt - Geïnspireerd door dezelfde passie van het begin en worden alle stappen, van het inkopen van de beste theegewassen tot het mengen en verpakken, met de grootste zorg uitgevoerd. zorg, kijkend naar zowel innovatie als de Florentijnse ambachtelijke traditie. De productencollectie van La Via del Tè is afgestemd op de behoeften van de detailhandel en de horeca en is verkrijgbaar in eersteklas hotels en resorts, winkels voor fijnproevers, restaurants en warenhuizen in Italië en in het buitenland, een verdere erkenning van de kwaliteit van het Italiaans eten.

La via del te logo            thee

De geschiedenis

Het bedrijf werd in 1961 opgericht door de ondernemende geest van Alfredo Carrai. Alfredo was zo gefascineerd door de wereld van thee dat hij, ondanks zijn jonge leeftijd, besloot de uitdaging aan te gaan om in Italië de consumptie en cultuur van een drankje te introduceren dat op dat moment praktisch onbekend was. De wens om zijn kennis van de op een na meest gedronken drank ter wereld te vergroten, bracht hem ertoe talloze reizen te ondernemen op zoek naar de zeldzaamste theeën en de beste oogsten, zonder ooit het besef te verliezen dat er altijd nog een andere thee wacht om ontdekt te worden en genoten. Alfredo's eerste reizen naar China lezen als een ontmoedigend avonturenverhaal, geteisterd door duizend moeilijkheden, op zoek naar witte thee of de kostbare thee van Yunnan, de eerste lastige onderhandelingen met de plantages van Darjeeling, de emotie bij het proeven van de eerste Gyokuro… En dan is er de voldoening om de ware wereld van thee te openen voor de Italianen, die gewend zijn aan de sporadische consumptie van zwarte thee in zakjes. Van de eerste verpakkingen van het SNAKE-label (later veranderd in SNAK), tot de invoer van thee in de verpakking van het land van herkomst, tot en met de creatie in de jaren 80 van het merk La Via del Tè als eerbetoon aan de Japanse traditie van de Cha-no-yu, die zijn basis heeft in de Chado, dat wil zeggen “La via del tè”.

Een volledig Italiaanse passie voor thee

Alfredo Carrai was verantwoordelijk voor de introductie in Italië van Whole Leaf Tea, de absoluut beste kwaliteit en volstrekt onbekende soorten zoals Oolong-thee, witte thee, groene thee uit China en Japan. Na ruim vijftig jaar is het bedrijf nog steeds familie: naast Alfredo en zijn vrouw Lalla zijn er zes kinderen, die opgroeiden met thee als tussendoortje, voor ontbijt, lunch en diner. De natuurlijke Italiaanse gevoeligheid voor goed drinken en goed eten die deel uitmaakt van ons, brengt ons ertoe om voor elk aspect te zorgen, van de invoer van de beste gewassen tot kwaliteitscontrole en het creëren van melanges en lijnen onder het merk La Via del Tè. , naar verpakking: elk product is gemaakt in balans tussen innovatie en Florentijnse ambachtelijke traditie. De productlijnen zijn ad hoc ontworpen voor elke sector en La Via del Tè is aanwezig in warenhuizen, voedingsboetieks, gespecialiseerde winkels, kruidkundigen en de beste horeca-realiteiten: van historische cafés tot sterrenrestaurants tot luxe hotels, met een constante groei van de export , waaruit de waardering van Italiaanse kwaliteit en verpakking blijkt. In 1997 wordt de eerste mono-brandwinkel van La Via del Tè geopend in Florence. Het concept is ontstaan uit het idee om Italiaanse gevoeligheid toe te passen om een unieke thee-ervaring te creëren in een warme en elegante omgeving, en tegelijkertijd direct contact te leggen met de eindconsument en zijn oordeel. Hier worden alle nieuwe producten "getest". La Via del Tè is aanwezig in Florence met zijn winkels met één merk, de eerste op Piazza Ghiberti - ook een theesalon - de tweede in het centrum via della Condotta - en een derde in het Palazzo Frescobaldi in via di Santo Spirito. Naast de drie Florentijnse adressen en honderd gespecialiseerde hoeken in Italië, werd in 2017 een winkel geopend in Turijn, in het centrum via Carlo Alberto en ten slotte het nieuwe Milanese adres in Brera, via Madonnina, ingehuldigd in november 2018.

blue willow   ginger mango   sakura   Romeo en guillieta   cape-town

Niet alleen thee 

Naast de heerlijke thee waar La via del Tè bekend om staat hebben ze ook stijlvolle accessoires zoals theeblikken, mokken, theepotten, theedozen,  theezeefjes en geschenksets. Deze producten kunt u hier op onze webshop bekijken. 

   theemokcadeau   theezeefje

Comments

Leave your comment

zondag maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag zaterdag January February March April May June July August September October November December