Hoe wordt koffiemelk gemaakt?

On: Comment: 0 Hit: 227
Hoe wordt koffiemelk gemaakt?

Of je nu graag melk in de koffie hebt of de koffie liever zwart drinkt, koffiemelk kennen we allemaal. De meeste mensen drinken het in de koffie om het iets minder bitter te maken. Maar wat is nou eigenlijk het verschil tussen koffiemelk en gewone melk?

Wat is verschil tussen koffiemelk en gewone melk?

De veelgemaakte denkfout is dat er chemische stoffen worden gebruikt om koffiemelk te maken. Want eigenlijk is het gewoon melk maar met minder water. Dus, zou je een bepaalde hoeveelheid water aan de koffiemelk toevoegen dan zou je volle of halfvolle melk krijgen.

Hoe wordt het gemaakt?

Omdat koffiemelk minder water bevat dan gewone melk, moet het water uit de melk worden verwijderd. Om water te verwijderen moet het verhit worden, hierdoor verdampt het water en wordt er zo’n 60% water verwijderd. Maar doordat de melk verhit wordt, karameliseren de suikers die van nature in de melk zitten. Hierdoor ontstaat er een gelige kleur en smaakt de koffiemelk lichtelijk naar karamel.

Welke alternatieven zijn er?

Als je helemaal geen koffiemelk wilt of kunt drinken zijn er natuurlijk ook nog oplossingen om jouw kopje koffie minder bitter te maken. Je kunt ervoor kiezen om andere melksoorten te gebruiken, maar je kunt er ook voor kiezen om andere koffie(bonen) te gebruiken.

  • Donker gebrande koffie is over het algemeen bitterder dan licht gebrande koffie.
  • Het verschil tussen Arabica en Robusta bonen kan ook een groot verschil maken in de bitterheid van de koffie. Arabica bonen zijn namelijk milder dan de Robusta bonen.
  • De temperatuur van het branden van vers gebrande koffiebonen speelt ook een grote rol. Hoe hoger de temperatuur hoe bitterder de koffie smaakt.

Dit zijn allemaal punten die je zou kunnen meenemen in overweging als vervanger voor koffiemelk. Maar zoals je in dit artikel hebt kunnen lezen worden er geen chemische stoffen gebruikt om koffiemelk te produceren en kun je dit veilig en zonder risico's gebruiken om jouw favoriete koffie te maken.koffiemelk geschonken uit kopje

Comments

Leave your comment

zondag maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag zaterdag January February March April May June July August September October November December