Het genot van een pure, losse thee!

On: Comment: 0 Hit: 312

Of het nu warm is of kil, een kopje thee zorgt altijd voor een goed gevoel. Het is een heerlijke dorstlesser in de zomer en verwarmt je als je de koude rillingen hebt. Maar de ene thee is de andere niet. Ben je een liefhebber en geniet je graag van aromatische en pure smaken? Dan kies je voor losse thee.

Of het nu warm is of kil, een kopje thee zorgt altijd voor een goed gevoel. Het is een heerlijke dorstlesser in de zomer en verwarmt je als je de koude rillingen hebt. Maar de ene thee is de andere niet. Ben je een liefhebber en geniet je graag van aromatische en pure smaken? Dan kies je voor losse thee. Een topkwaliteit zoals die van La Via del Tè is een genot om te drinken. De volle, onbewerkte blaadjes maken theedrinken tot een geluksmoment.

Ontluikende blaadjes

Losse thee is een verse, krachtige en natuurlijke thee van vrijwel onbewerkte bladeren. Doe de blaadjes in een theezeefje of een filterbakje, plaats ze in het water en zie maar eens wat er gebeurt. De blaadjes zullen zich ontluiken, openvouwen en al hun heerlijke aroma’s afgeven. Losse thee bevat hierdoor ook meer antioxidanten dan de al gekneusde theebladeren in een zakje. Bovendien heb je voor fijngemalen thee niet de allermooiste knoppen en bladeren nodig zoals bij een losse thee, dat is zonde. 

Smaken naar smaak

Als je kiest voor een mooie losse thee, welke smaak neem je dan? Sommige mensen kiezen een thee afhankelijk van het moment van de dag. Een verkwikkende variant als matcha thee in de ochtend, een zachte groene thee in de middag of een zoete rooibos caramel als dessert in de avond. Wil je van thee genieten zoals van goede wijn, kies dan ook eens voor thee bij je diner. Een delicate witte thee past bijvoorbeeld goed bij vis. Groene theesoorten kunnen licht en grassig, bloemig of juist wat zwaarder en rokerig zijn. De rokerige past goed bij hartige smaken, de bloemige bij kip en fruit en de grassige bij zeevruchten. Zwarte thee heeft de meest krachtige smaak en combineert goed met gegrild vlees maar ook met chocola en andere zoetigheden.

Thee zetten of trekken

Hoe je je thee zet of trekt, is van cruciaal belang voor de smaak. Het is eeuwig zonde om een aromatische losse thee bitter te laten worden door een verkeerde bereiding. Voor de witte en groene theesoorten betekent dit dat je ze het beste kunt zetten met water van 70 tot 85 graden en zo’n 1,5 minuut laten trekken. Wals de thee nog even goed door het water heen voor extra smaak. Kruidenthee zoals rooibos thee en zwarte thee mag je zetten in water dat net aan de kook is. Dit betekent een temperatuur van zo’n 95 tot 100 graden. Laat deze theeën minstens 3 tot 5 minuten trekken voor het lekkerste resultaat.

Losse thee voor pure smaken

Ben je nog niet zo bekend met losse thee, dan denk je misschien dat het alleen verkrijgbaar is voor exotische theesoorten. Maar niets is minder waar. Alle soorten thee komen het beste tot hun recht als de blaadjes zoveel mogelijk intact zijn gebleven. Of je nu kiest voor een klassieke Earl Grey thee of een traditionele Pu Erh thee. Alleen met liefde verkrijgen de theeplantages de mooiste blaadjes. Dat proef je terug in de betoverende smaken van een exclusieve losse thee. Bekijk ze eens in onze webshop. Kun je geen keuze maken? Dan geven we je graag advies.

Comments

Leave your comment

zondag maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag zaterdag January February March April May June July August September October November December