Een duurzame verpakking om je favoriete koffiebonen!

On: Comment: 0 Hit: 256

Gedurende het jaar 2020 gebruikt Costadoro 100% composteerbare verpakkingen voor de productie.

Costadoro heeft lang gezocht naar materialen die kunnen garanderen dat de aroma’s behouden blijven en milieuvriendelijk zijn. Daarom zijn de voorgaande materialen (plastic + aluminium) en blik ingeruild door de nieuwe compost-gecertificeerde verpakking, die een verminderde impact op het milieu garandeert. Ook wordt er minder energie voor de productie van de verpakking gebruikt en er is een mogelijkheid om te verpakking af te voeren via organisch afval.

Arabica          easy             

Blikverpakking

Ook voor de koffiebonen in blik is er een nieuw exemplaar ontworpen. Het nieuwe blik is ontworpen om de koffiebonen op de best mogelijke manier te bewaren, tegelijkertijd garandeert het de hoge kwaliteitsnormen. Het vernieuwde blik vormt een totale barrière voor licht en zorgt dankzij de witte kleur dat elk spoor van vuil wordt herkend.

coffee-lab                     decafe                                  blik-arabica

De belangrijkste voordelen

- Energiebesparing: Het zorgt voor een verlaging van de transformatietemperaturen van de gietcyli en een daaruit voortvloeiende besparing op energiegebruik en kosten tot 30%.

- Zonder afval: De verpakking kunnen worden hergebruikt in het productieproces, waardoor het afval wordt verminderd.

- Weerstand: De verpakking garandeert een aanhoudende schittering met een uitstekende stabiliteit en rek bij breuk. Ook zijn de nieuwe verpakkingen antistatisch en hebben ze een hoge slagvastheid en een grote veerkracht.

- Contact met voedsel: De verpakkingen zijn goedgekeurd voor contact met voedsel volgens FDA (Food and Drug Administration) en de Europese richtlijnen. Ze worden ook gegarandeerd door NSF (National Sanitation Foundation) voor contact met water.

- Weerstand in de vaatwasser: De blikken kunnen veilig worden onderworpen aan een wascyclus in de vaatwasser.

Door voor Costadoro-koffie te kiezen, draagt u bij aan het verbeteren van het welzijn van de planeet. Uiteraard bieden wij nog veel meer Costadoro koffie soorten aan. Klik hier om ons hele assortiment te bekijken.

Comments

Leave your comment

zondag maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag zaterdag January February March April May June July August September October November December