De voordelen van losse thee

On: Comment: 0 Hit: 12

Kun jij nooit een keuze maken tussen het kopen van losse thee en theezakjes? Denk je dat het teveel moeite is? Kom dan nu achter de voordelen van losse thee

Kun jij nooit een keuze maken tussen het kopen van losse thee en theezakjes? Denk je dat het teveel moeite is? Of zie jij zelfs helemaal geen voordelen in het consumeren van losse thee? Sla dit artikel dan niet over! Hierin zal worden beschreven waarom dit juist een betere keuze is dan theezakjes.

Kwaliteit

Weet jij altijd precies wat er in een theezakje zit? In sommige gevallen komt het zelfs voor dat er tarwe of suiker in de zakjes wordt gedaan om het te verzwaren. Bij losse thee zal dit niet zo snel voorkomen, omdat je zelf kan zien wat je in het zeefje doet. De kwaliteit van de zeefjes is wel erg belangrijk. Dit zodat er geen residu in het kopje belandt. Let er daarom op dat het zeefje fijn is of dat je een papieren theezakje gebruikt.

Zorg er dan ook voor dat de thee voldoende ruimte heeft, dit is namelijk ook een van de factoren die de kwaliteit van de zakjes beïnvloed. Omdat het niet voldoende ruimte heeft zal de smaak verminderen, maar gelukkig kun je met losse thee goed in de gaten houden of er voldoende ruimte in het zakje is.

Proces

De thee die wordt gebruikt in zakjes wordt vaak fijngemalen, zodat het beter in het zakje past en het makkelijker op te bergen is. Dit zorgt er alleen wel voor dat het de smaak verliest en er meer thee nodig is om de kwaliteit te behalen die je wilt behalen. Bij losse thee is dit niet het geval. Daarnaast wordt er bij het produceren van de zakjes vaak gebruik gemaakt van nietjes of lijm. Omdat losse thee niet fijngemalen is en dus een hogere kwaliteit heeft zorgt dit ervoor dat er minder nodig is voor een goed kopje thee. Het consumeren van losse thee is dus niet alleen milieuvriendelijker, maar ook goedkoper!

Te veel gedoe?

Het enige excuus dat overblijft waarom je geen losse thee zou drinken is dat het teveel moeite kost. Maar niets is minder waar. Het zetten van de thee is niet zo moeilijk als het klinkt. Als je het juiste zeefje hebt is het perfecte kopje zo gezet. En als je met een groter gezelschap bent of je bent een echte theeleut kun je ook gebruik maken van een theepot met een filter erin. Hierdoor heb je een grote hoeveelheid in een mum van tijd gezet. En zo kun je jouw gasten niet alleen een lekker kopje thee aanbieden, maar ook nog een goedkoper, milieuvriendelijker en gezonder!

losse thee

Comments

Leave your comment

zondag maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag zaterdag January February March April May June July August September October November December