De allerleukste koffie weetjes!

On: Comment: 0 Hit: 211

Lees hier de grappigste koffie weetjes die je nog niet wist!

De allerleukste koffie weetjes

Koffie is het populairste gedronken drankje ter wereld. Er worden meer dan 400 miljard kopjes koffie per jaar gedronken en mannen drinken meer koffie dan vrouwen. Dit is vast geen verrassing, gelukkig hebben wij alle weetjes over koffie verzameld die je nog niet weet!

Ontdekt door een geit

Het schijnt dat de koffie in de 9e eeuw is ontdekt door een geit. Of beter gezegd, door de geitenhoeder Kaldi. Zijn geiten kregen meer energie als de heldere rode bessen van een bepaalde struik aten. Hij was zo te spreken over de bessen dat hij ze bracht naar de islamitische monnik in het nabijgelegen klooster. Maar de monnik keurde het gebruik van de bessen af en wierp ze in het vuur. De geur die vrijkwam was zo bijzonder en overheerlijk dat de ondertussen geroosterde bonen spoedig uit het vuur werden gehaald, vermalen en opgelost in heet water. Tadaaa daar was de eerste koffie! Een ontzettend grappig verhaal maar of het helemaal waar is…

Nummer 2 op meest verhandelde grondstoffen

Zoals je weet drinken we veel koffie maar koffie is ook de op één na meest verhandelde grondstof ter wereld is. Olie staat uiteraard op één maar wist je dat je koffie kunt gebruiken als autobrandstof?! Het is natuurlijk niet echt efficiënt maar het is wel grappig dat koffie niet alleen ons lichaam maar ook voertuigen kan aandrijven. Wie weet staan we over een tijdje koffie in onze tank te gieten.

Espressobonen bestaan niet

De espressoboon is een groot misverstand, die bestaan helemaal niet omdat espresso geen boon is. Het is de bereiding en het uiteindelijke product die “espresso” heet. Om het voor consumenten simpel te houden, wordt bij producten wel de term espresso gebruikt. Zoals de espressomelanges, hierdoor trekken mensen de conclusie dat espresso een boon is.

izzo    costadoro respecto  lavazza    

Meer cafeïne

Koffie met een lichte branding bevat meer cafeïne dan koffie met een donkere branding. Veel mensen verwachten juist het tegenovergestelde. Net zoals bij het koken van alcohol, wordt er meer cafeïne uit de boon gebrand naarmate de koffie langer gebrand wordt.

Illegaal

Wist je dat koffie maar liefst drie keer illegaal is verklaard?! De eerste keer was in de 16e eeuw in Mekka. Pas na dertig jaar werd dat verbod opgeheven, door debatten van wetenschappers en juristen. De tweede keer verbood Charles II koffiehuizen in Europa in een poging om de opstand van dat moment de kop in te drukken. In 1677 was de derde en laatste keer, Frederik de Grote verklaarde koffie in Duitsland illegaal. Hij maakte zich zorgen om de economische gevolgen van al het geld dat het land uitgaf om de populaire koffie te kopen. Dit kunnen wij ons natuurlijk niet voorstellen. De smaak van koffie is zo lekker dat het drankje niet meer weg te denken is.

Proefpakketen

Heb jij je ideale koffiebonen nog niet gevonden of wil je wel eens wat anders? Probeer dan eens onze proefpakketten, ideaal voor de zoekende en/of experimentele koffieliefhebber! Even een cadeautip, de proefpakketen zijn ook erg leuk om weg te geven. En uiteraard bieden wij onze proefpakketen aan tegen de scherpste prijs van Nederland.

proefpakket Intenso      proefpakket bio             palombini      

Comments

Leave your comment

zondag maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag zaterdag January February March April May June July August September October November December